Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na tym zdjęciu nie widzę. Ten odwrócony grzybek między kolektorem dolotowym, a pokrywą zaworów to regulator ciśnienia paliwa. Jest on na końcu listwy paliwowej, a na jej przeciwległym końcu czyli przy podszybiu powinien być wąż paliwowy doprowadzający paliwo,a na środku listwy (być może trochę od dołu) tzw. powrót czyli przewód który odprowadza nadmiar do baku.

A co się dzieje?

Opublikowano

Ehhhh.....

No dobra, powiem wam o co chodzi. Mam magnetyzery (nie wydałem na nie ani złotówki), ale skoro juz je mam. To taki jestem, że chodzby nie wiem co ludzie mi mówili, chce założyć i na WŁASNEJ SKÓRZE przekonać się, że nie dają nic. Dał mi je kolega, który miał je założone w Hondzie Accord 1.8 vtec, ale sprzedał auto. I powiem wam szczerze, że kiedy przejechałem sie jego Hondą, to na prawde czułem różnicę w mocy i kulturze pracy. Wiem bo miałem takiego samego accorda. On mo jeszcze mówił że zauważył, że auto mniej paliło. Powiedział mi jeszcze jedną rzecz, która może przełamac wszelkie wątpliwości. Otóż on po założeniu nie czuł żadnej różnicy, ale już mu sie nie chciało zdejmować, i nie spodziewanie zaczął odczuwać róznicę po przejechaniu jakiś 2 - 3 tyś km.

Mam zamiar zrobić samodzielny test i chyba nikomu nic sie nie stanie jak je założe... A kiedy już będę wiedział gdzie jest przewód paliwowy, to napewno założe. A kiedy już założe i przejade te 2-3 tysiące km, to na pewno ten temat odkopę i napiszę jak wypadł mój test.

Także z góry doceniam wasze wskazówki, porady i opinie, ale mimo wszystko mam zamiar to sprawdzić.

pozdrawiam i zycze wszystkim bezawaryjności.

"Jak by nie było, gdyby nie Niemce, nikt nie siedziałby teraz w BeeMce"
Opublikowano
Hejka wiesz 4 lata temu tez miałem magnetyzery z allegro kupione ale to jesszcze montowane miałem w e36 318i 115 KM i musze przyznac ze ani na spalaniu ani na osiagach nie doznasz róznicy aprzejchałęm na nich grubo ponad 25.000 km ale zawsze mozesz sobie spróbowac :) !!