Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tak jak w temacie, słyszałem że nie da się w tej wersji po lifcie wyłączyć całkowicie dsc, niby coś się na 2 razy wyłącza ale jednak i tak przyhamowuje obrotami i bokiem latać się nie da, mam ten problem w 320d 2002r i 320d 2004r, może ktoś ten temat przerabiał, bo z tego co się orientowałem to po wyjęciu bezpieczników od trakcji traci się również abs, proszę o poradę i wyprowadzenie z błędu jeśli się mylę.
Opublikowano
wcisnij guzik od dsc i przytrzymaj. pierw na desce zapali sie kontrolka od trakcji ten trojkacik a zaraz za nia kontrolka recznego obydwie na zolto. wtedy z bezpieczenstwa zostaje ci tylko abs i gumowe krawezniki :D pozdrawiam

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
niestety jest jak piszesz ale kontrola trakcji nadal jest, nawet 15 sek trzymalem przycisk i to samo,dlatego wlasnie napisalem ze jest jakis problem chyba, kontrolki sie zapalaja po kolei tak jak pisales
Opublikowano

Spróbuj zrobić tak: najpierw raz krótko wciśnij DSC, zaświeci się konrolka od trakcji na środku zegarów, potem wciśnij jeszcze raz DSC i trzymaj, aż zaświecą się dwie kontrolki na żółto - od trakcji i od hamulca ręcznego :D U mnie tak działa :)

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podobno nie w każdym egzemplarzu da się wyłączyć DSC całkowicie, uzależnione to jest od tego jak skonfigurował sobie wyposażenie pierwszy właściciel kiedy kupował auto w salonie.
Opublikowano
to lipa, moze da sie to obejsc jakos przy wgrywaniu wirusa bo caly czas z trakcja ta wielka lipa
Opublikowano
udało się na szczęście wyłączyć całkowicie kontrolę trakcji :) teraz tylko doszlifować latanie bokiem, dzięki za podpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

u mnie przy długim przytrzymaniu DSC nie zapala sie na zółto kontrolka hamulca a wszystko jest wył ale DSC juz nie moge wł. tylko po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika sie załączy.

No dobra bo kazdy pisze ze po nacisniecu załączy sie kontrolka trakcji i przestaje ona działać. Moje pytanie jest takie :

Co w tym czasie siała jesli nie trakcja a po dłuższym przytrzymaniu wył. sie wszystko czyli co ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
widzę różnie w różnych e46 jest z tą trakcją, ja muszę szybko 2 razy kliknąc, raz krótko i drugim razem chwilę przytrzymać i jest ok, tak jak mi doradzono
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No dobrze ale co przestaje kiedy działać . Tzn co kiedy wył sie trakcje a co kiedy sie przytrzyma dłuzej przycisk i zapala sie dodatkowa kontrolka ( dodam ze u mnie dodatkowa kontrolka sie nie zapala ) ale gdy przytrzymam dłuzej przycisk to nie moge wł trakcji puki nie wył silnika, a gdy wyłacze ja zwyczajnie tylko jednym naciśnięciem moge ja włączyć i wył

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Jedno krótki naciśnięcie przycisku DSC powoduje wyłączenie ASC, czyli systemu zapobiegającego uślizg kół przy ruszaniu (wyłącza się go np. gdy nie możesz wyjechać ze śniegu - wtedy można rozbujać auto).

Drugie, dłuższe przytrzymanie przycisku DSC powoduje dodatkowo wyłączenie DSC, dynamicznej kontroli trakcji - jak wejdziesz ostro w zakręt to możesz z niego wylecieć.

To tak pokrótce.