Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć jak ta część się nazywa i jak można ją sprawdzić czy jest dobra . Czy to jest termostat egr ? jest to częś połączona wężami do nagrzewnicy

http://www.fotoszok.pl/upload/13e254ca.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/65656691.jpg

Opublikowano
dzięki kolego a na jakiej zasadzie to działa i jak go sprawdzić ,gdzie mogę wpisać numer tej części i dowiedzieć się coś więcej o niej. Wydaje mi się że właśnie przez ten zawór nie mam ogrzewania w mojej buni gdy tylko zacznę ściskać węże od zaworu do nagrzewnicy zaczynają się wypełniać cieczą i pojawia się przez chwilę ciepło , gdy przestane ściskać po chwili już są puste. Może ktoś wie co jest?
Opublikowano
Jeśli jeden z tych węży chyba górny jest gorący( to jest wąż zasilający nagrzewnice) , a drugi zimny to można podejrzewać że elektrozawór jest zepsuty. Z tego co pamiętam tani to on nie jest, kosztuje parę stówek. Ile? nie pamiętam. Najlepiej sprawdzić napięcie na przewodach które go zasilają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W ASO BMW kosztuje 280 zł.
Opublikowano
stety i niestety zawór działa sprawdziłem go podpinając kabelki plus i minus wtedy zawór się zamyka więc to nie jest przyczyną,teraz spróbuje odpiąć węże od nagrzewnicy i zaleje je wodą z roztworem do czajników może nagrzewnica jest przytkana albo termostat tylko musze poczytać gdzie on się znajduje i odrazu pada pytanko czy u mnie jest termostat egr czy coś takiego prócz głównego. :)