Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z DIS jak w temacie. Wersja v44 ma problemy z rozpoznawaniem niektórych modułów w mojej e39 z 2002r natomiast zaktualizowany do wersji v57 działa bez problemów. Trochę to kłopotliwe bo chciał bym również korzystać z kodowania a wersja v57 tego nie ma. Tak się zastanawiam czy przyczyną może być to że na v44 doinstalowałem TIS z roku 2006? Może spotkał się ktoś z czymś takim u siebie?
Opublikowano

Można połączyć v44 kodowanie z v57 diagnoza i doinstalować tis.

Z v57 usuń

- packages \ data \ progmcfg.tar

- packages \ scripts \ i95progm

Z v44 dodaj do v57

- packages \ data \ sgc_ecu.tar

- packages \ data \ sgcupdat.tar

- packages \ scripts \ i95sgcup

- DAT.XX \ SGC

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź. Rzeczywiście zainstalowało się kodowanie z wersją v57. :cool2:

Ale coś mi nie działa to kodowanie z DIS. Nie potrafi mi już na wstępie rozpoznać nr VIN auta z modułu EWS, wywala błąd na tym no i dalej już nie idzie. Również tak samo było z tym kodowaniem na v44. Diagnostyka działa bez problemów, również NSC bez problemów rozpoznaje VIN itd. Ciekawe czemu mi nie idzie to kodowanie przez DIS? Może mam nowsze auto niż ta v44 i nie ma go w bazie danych?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź. Rzeczywiście zainstalowało się kodowanie z wersją v57. :cool2:

Ale coś mi nie działa to kodowanie z DIS. Nie potrafi mi już na wstępie rozpoznać nr VIN auta z modułu EWS,

Przelacz z softinga na fistera

Xdrive

Koder