Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli można się wtrącić do waszych X-sów to czy jest sens kombinować z jakimiś chińskimi cudami zamiast aktywować DRL który to powinien być w prawie każdym waszym aucie?

Tutaj jest pokazane jak to wygląda w X-sie:

http://www.carpediemdiag.npx.pl/photogallery.php?album_id=1

Ostatnio aktywowałem to u siebie w e60 i powiem wam że super sprawa!!

Tak to wygląda w e60:

viewtopic.php?f=73&t=124069&start=45

Jak wykorzystacie do DRL halogeny to i tak:

-musicie pamiętać aby je załączyć

-świeci się wam niepotrzebnie w słoneczne dni tył,środek,postojówki... (pomijam już kwestię kumatego policjanta znajacego definicję DRL)

-system auto nie działa

Pozdro

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Fajne, nareszcie widzę, że się to zrobić w E53.

Teraz muszę znaleźć magika od tego w okolicach W-wy.

pozdrawiam i bardzo dziękuję,

Marcin

• Moderatorzy
Opublikowano

Inpą nie da się, można Navcoderem(najprościej zaznaczmy tylko opcję D R L ) lub NCS ew.Dis czy SSS

Można na ten temat poczytać w dziale "diagnoza komputerowa"

Opublikowano
tylko ja mam tylko interfejs do inpy,a do Navcodera trzeba jakis inny,chialem wykorzystać to co mam w zasobach
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jak masz Inpę to masz też NCS.
Opublikowano

witam,

Szybko i sprawnie światła dzienne zostały przeprogramowane pod automat, czyli za dnia święcą się tylko długie na 80%, a jak czujnik świateł się włącza, to zapala komplet świateł pozycyjnych, oświetlenie kabiny i światła mijania. I to chyba jest najlepsze rozwiązanie, dużo wygodniejsze od kombinacji z LEDami. Koszt 150 zł, ale to pewnie dlatego, że się nie targowałem.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Szybko i sprawnie światła dzienne zostały przeprogramowane pod automat

Marcinx5,

kto Ci to ustawił, możesz podać jakiś namiar? Nie wyskoczyły Ci żadne błędy?

Pozdr.

Opublikowano

Żadnych błędów, całość trwała może z 15-20 minut.

Wszystko działa nawet lepiej, niż myślałem.

kontakt:

Pruszków, ul. Gałczyńskiego 22

t: 510 544 940

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

chyba mam jedynie normalne xenony, w sensie po FL, ale światła długie są zwykłe, żarowe.

pozdrawiam,

Marcin

• Moderatorzy
Opublikowano
witam,

Szybko i sprawnie światła dzienne zostały przeprogramowane pod automat, czyli za dnia święcą się tylko długie na 80%, a jak czujnik świateł się włącza, to zapala komplet świateł pozycyjnych, oświetlenie kabiny i światła mijania. I to chyba jest najlepsze rozwiązanie, dużo wygodniejsze od kombinacji z LEDami. Koszt 150 zł, ale to pewnie dlatego, że się nie targowałem.

pozdrawiam,

Marcin

A dawno Wam pisałem żeby tak zrobić a nie kombinować z rzeźbą

• Moderatorzy
Opublikowano
chyba mam jedynie normalne xenony, w sensie po FL, ale światła długie są zwykłe, żarowe.

pozdrawiam,

Marcin

Bixenony to nic innego jak zmiana geometri świateł drogowych po włączeniu długich, długie są dalej halogenowe.

Opublikowano

Tak, to było pierwsze, co sprawdziłem :) Ponieważ parkuję na paru parkingach podziemych, więc obejrzałem też, jak szybko automat reaguje na wjechanie pod ziemię. Bardzo szybko, w obie strony.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

(...) a jak czujnik świateł się włącza, to zapala komplet świateł pozycyjnych, oświetlenie kabiny i światła mijania.

Marcinx5 ,

a nie wiesz czy można zrobić jakoś żeby nie zapalało się oświetlenie kabiny? Po jakimś czasie będzie to chyba trochę irytujące :)

Pozdr.

Opublikowano

może nieprecyzyjnie się wyraziłem: zapala się np podświetlenie tablicy rozdzielczej a nie oświetlenie kabiny :)

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
ma ktos namiar na inpe 100% dzialajaca pod USB, laptop mi padl i stacilem dane,a to co ściągam nigroma nie chce mi chodzić pod XP,instaluje tak jak pokazuje instrukcje i nie działa.
Opublikowano
czytalem gdzies na forum,ze diagnosci tez sie czepiaja na widok dziennych w dlugich,powod -dzienne musza miec homologacje swiatel dlugich czyli np RL a na dlugich ich nie ma.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Mnie się nie czepiali. :D
Opublikowano
mnie tez nie,bo jeszcze nie mam uaktywnione :D ,wiadomo-sa diagności upierdliwi i diagności życzliwi .
Opublikowano

witam,

LEDy do przeciwmgielnych doszły, zamontowane.

Foto: Marcinx5

plusy:

białe, niedrogie, znikomy pobór prądu (taki był cel),

minusy:

dają mniej światła, circa 75% normalnych żarówek, nieco inna temperatura od ksenonów,

patrząc na całość znacznie lepsze jest rozwiązanie Kruka - przeprogramowanie świateł drogowych na dzienne.

pozdrawiam,

Marcin

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wynik po ostatnich 2k km:

a) spalanie spadło do 8,9l (80% miasto), ale może to też kwestia temperatury na zewnątrz,

b) zasięg na baku: 1010 km (i weszło na stacji 90 litrów)

całkiem przyzwoicie; banalne żarówki mają przełożenie.

Marcin