Skocz do zawartości

330Ci - - odczyt parametrów LiveData czy ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zaczerpnąć informacji a zarazem porady czy dokonać zakupu BMW e46 m54B30 330ci.

Autko jest z 2001r przebieg 190 tys. km, z wyglądu sprawia wrażenie zadbanego, dobrze się prowadzi, wygląda, że zawieszenie jest ok.

Ale mam pytanie odnośnie silnika gdyż wiadomo ze jest to serce samochodu. Poniżej zamieściłem filmiki z INPY parametry online na ciepłym i zimnym silniku. Co prawda silnik chodzi dobrze w pamięci komputera nie odnalazłem żadnych bledów, ale nie chciałbym, aby w przyszłości coś mi wyskoczyło.

Będę wdzięczny za uwagi sugestie

Na zimnym

http://www.youtube.com/watch?v=txcuwMrel8M

Na ciepłym

http://www.youtube.com/watch?v=MZVZgLHhmzc

Opublikowano

chętnie bym poznał opinię znawcy bo fajnie zrobione filmiki a akurat mam problem z tym silnikiem i porównałbym z moimi.

tomasztun: nie wiem czy dobrze kojarzę ale przy odczycie błędów masz chyba czas ostatniego kasowania, to też w czymś pomoże, no i możesz odczytać całościowo wszystkie błędy na raz (specjal test shift+F8) bez wchodzenia w każdy moduł ręcznie

no i przebieg tyle o ile z modułu świateł jak już masz INPE

Da sie INPA. Oto jak:

Wchodzimy do LCM. Jest tam opcja zaczynajaca sie od "SII". Generalnie jest to to same miejsce w ktorym kasujemy inpa inspekcje olejowe itd. bedzie tam SII data read czy cos takiego. W kazdym razie sens tej opcji po angielsku to odczyt danych SII. Po wybraniu tej opcji pojawi sie kilka pozycji w tym przebieg wyrazony w jednostkach [100km] czyli majac np. 193543 km przebiegu bedzie to cyfra: 1935.

Przepraszam, ze tak lakonicznie, ale bez podpiecia do samochodu nie moge sie wbic do ekranow LCM w INPA. Jezeli ktos nie bedzie mogl znalezc, to moge wrzucic screenshoty.

Pozdr..

Opublikowano

Jak chcesz porównać to wpadnij do mnie :)

Dla mnie na pierwszy rzut oka, wygląda ok, choć u mnie wartości (korekcji) rought są mniejsze