Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc - obecnie jezdzilem na oleju valvoline 5w30 troche poczytalem na niemieckich forach i zdecydowalem sie zmienic olej na MOBIL 1 0W40 TURBO DIESEL co o tym sadzicie???
Opublikowano

Witam

Kolego jak masz u siebie filtr cząstek stałych to polecam CASTROL EDGE SPORT 0W40.Ja na takim jeżdzę i jestem z niego zadowolony.Pozdrawiam

Opublikowano
czesc - obecnie jezdzilem na oleju valvoline 5w30 troche poczytalem na niemieckich forach i zdecydowalem sie zmienic olej na MOBIL 1 0W40 TURBO DIESEL co o tym sadzicie???

Jaki taki właśnie kupiłem i jutro mam zamiar wymienić na niego, ale myślę że to bardzo dobry wybór.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
nigdy Castrola ..... to najlepiej wypromowany olej na świecie , najczęściej podrabiany .... i jest kilka dużo lepszych olejów ....

Dlatego kloego olej się kupuje w bańkach a nie z beczki:)Poza tym jeden lubi blądynki a drugi brunetki. :D

Opublikowano
hehe a myślisz że w bańkach nie podrabiają .... a poza tym Castrol słabo trzyma swoje parametry w wysokich temperaturach i znacznie bardziej się nagrzewa ..... ale każdy leje co chce ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano (edytowane)
hehe a myślisz że w bańkach nie podrabiają .... a poza tym Castrol słabo trzyma swoje parametry w wysokich temperaturach i znacznie bardziej się nagrzewa ..... ale każdy leje co chce ....

Skoro castrol taki nie dobry to już u mnie motor powinien wyzionać ducha a ma 250000 tyś i chodzi jak wcześniej.Dla mnie jest dobry i nie zabija mi pdf:)

Edytowane przez jacek720328
Opublikowano

ja nie powiedziałem że Castrol nie jest dobrym olejem !!!! ale stwierdzam że jest kilka znacznie lepszych ....

dla przykładu Motul , Valvoline , LM .....

Chiptuning Łódź

Opublikowano
ja nie powiedziałem że Castrol nie jest dobrym olejem !!!! ale stwierdzam że jest kilka znacznie lepszych ....

A może poprostu tańsze bo nie tak promowane jak Mobil i Castrol :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro castrol taki nie dobry to już u mnie motor powinien wyzionać ducha a ma 250000 tyś i chodzi jak wcześniej.Dla mnie jest dobry i nie zawale mi pdf:)

A co ty myślisz że tylko Castrol ma oleje dla samochodów z DPF ? Inne marki olejów też posiadają oleje dla samochodów z DPF-em. Zgadzam sie z kolegą TC ze Castrol i Mobil 1 są najpopularniejsze i najczęsciej podrabiane i to tak że nikt nie zauważy różnicy po opakowaniu. Z opinii ludzi którzy wczesniej jezdzili na Castrolu i zmienili na Motul pisali że poprawiła się praca silnika (dzwięk) i ci co mieli delikatny pobór oleju to przy motulu nie występuje.

Opublikowano

Skoro castrol taki nie dobry to już u mnie motor powinien wyzionać ducha a ma 250000 tyś i chodzi jak wcześniej.Dla mnie jest dobry i nie zawale mi pdf:)

A co ty myślisz że tylko Castrol ma oleje dla samochodów z DPF ? Inne marki olejów też posiadają oleje dla samochodów z DPF-em. Zgadzam sie z kolegą TC ze Castrol i Mobil 1 są najpopularniejsze i najczęsciej podrabiane i to tak że nikt nie zauważy różnicy po opakowaniu. Z opinii ludzi którzy wczesniej jezdzili na Castrolu i zmienili na Motul pisali że poprawiła się praca silnika (dzwięk) i ci co mieli delikatny pobór oleju to przy motulu nie występuje.

Prawie każda firma ma olej do pdf i nie mówię że są kiepskie jeżdzę od nowego na tym oleju i jest dla mnie dobry więc po co mam robić eksperymenty z innymi.Każdy leje olej jaki uważa i tyle:)

Opublikowano

zainteresuj się jakich olejów używają ludzie którzy w jakiś sposób mają zmodyfikowane silniki ... Castrol po prostu się nie nadaje ........

Chiptuning Łódź

Opublikowano

zainteresuj się jakich olejów używają ludzie którzy w jakiś sposób mają zmodyfikowane silniki ... Castrol po prostu się nie nadaje ........

No to trzeba do Monachium napisać aby nie lali seryjnie Castrola bo jest do dupy :wink:

Opublikowano

witam

dobry wybór ,jazdze od dwóch lat na mobilu 0w -40 TD i jestem zadowolony między wymianami dolewam tylko 0,5l , gdy jezdziłem na 5w-x to dolewałem ok 1.0l- wiec zmiana na plus