Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie jestem od pół właścicielem BMW E46 318d 116KM z 2002 roku i mam problem...

Ostatnio wymieniał mi mechanik (bardzo dobry nie partacz) przekładnię kierowniczą, po wymianie udałem się do następnego "fachowca" na ustawienie zbieżności,

Nie podjął się tego zadania iż stwierdził iż felgi aluminiowe mają taki rant iż on swoim przyrządem nie może się złapać :oops:

Więc mu podziękowałem i pojechałem do domu by zadzwonić do kolejnej stacji obsługi diagnostycznej i umówić się na zbieżność,

podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka od DSC i świeci ciągle i nie da się jej zgasić przyciskiem DSC,

Zaświecił się również żółty wykrzyknik i nie gaśnie tylko zmienia kolor na czerwony gdy zaciągnę hamulec ręczny...

Pomóżcie czy tam jest jakiś czujnik na wahaczu czy przekładni który wykrywa że auto ma rozbieżność lub zbieżność czy co??? :mad2: :mad2: :mad2:

Edytowane przez ukasz82_kan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik zamontowany jest na sztycy układu kierowniczego wewnątrz auta to tak zwany czujnik promienia skrętu, jeśli auto ma rozregulowaną zbieżność wtedy coś takiego może się dziać jak u Ciebie, jedź i ustaw porządnie zbieżność i wykasuj błąd, nie panikuj - to normalne.