Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na tapetę idzie 318 mojego znajomego. Rozładował mu się ostatnio akumulator, po ok godzinnym ładowaniu samochód nie chciał odpalić. Więc aku poleciało na noc do domu, zostało naładowane, po czym rano samochód odpalił, z tym że na zegarach nie świeciła się żadna kontrolka (poza ABS na samym początku).

Samochód pochodził ok godzinę, po czym został zgaszony i już nie odpalił. Teraz jak włoży się kluczyk do stacyjki i przekręci na zapłon to też świeci się tyko abs i panel klimy(nawet nie działają el. szyby). Podczas kręcenia rozrusznikiem na świcach nie ma iskry. Zastanawiamy się czy powodem nie jest utrata synchronizacji sterownika silnika z immo, ponieważ akumulator powoli się rozładowywał, a z tego co wiem to może być przyczyna. Jednak dziwne jest że raz odpalił, a teraz nie chce.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wydaje mi się że akumulator już ostatecznie zakończył swój żywot.

U mnie było podobnie.

http://img200.imageshack.us/img200/2941/zdjcie0196001320x200320.jpg

...na tym osiedlu

gdzie BEEMKA jest

prawie jak BENTLEY...

Opublikowano
chłopaki sprawdźcie napięcie AQ: spoczynkowe, obciążeniowe i w czasie pracy. A główną przyczyną to wygląda z opisu, że będzie rozładowany, albo całkowicie zużyty AQ. pozdr
Opublikowano
Obawiam się że to nie akumulator, ponieważ zmieniliśmy na sprawny i jest to samo. Zastanawiam się czy coś nie pobiera za dużo prądu, kiedyś spotkałem się z sytuacją że w Passacie rozrusznik robił spięcie i podczas kręcenia napięcie spadało ponizej 10V i sterownik nie pozwalał na odpalenie samochodu.
Opublikowano
Z odczytu błedów wyszło że jest to- 90 Elektroniczna blokada odjazdu; porównanie nie jest prawidłowe.