Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem ,ze problem walkowany niejednokrotnie ,poczytalem forum nieznalazlem jednak rozwiazania zatem prosze bardzo kolegow o pomoc...

Mam problem z elektryka od paru dni nie dzialaja mi wycieraczki elektryczne szyby ,domykanie szyb z kluczyka ,a na tablicy nie swieca sie kontrolki swiatel mijania ,dlugich, kierunkowskazow chociaz ta dzialaja na zewnatrz.... Sprawdzilem modul comfortu jest sprawny... Co proponujecie, gdzie szukac dalej zeby odnalesc problem przyczyne ? Prosze bardzo o kazde sugestie jest fatalna pogoda a ja jezdze jak inwalida :8) Komputer nic specjalnego nie pokazuje....

Opublikowano
Proponuję poszukac braku ciągłości w węzłach masowych instalacji, tzn tam gdzie łączą sie minusy, w schemacie powinny być te punkty opisane, często takie cyrki dzieją się właśnie jak masa gdzieś nie łączy i prąd zamyka obwód przez różne dziwne rzeczy, to tylko taka sugestia :))

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Świetna Muza Do Auta :)

Opublikowano

Sprawdź ten moduł AA2249 W opocji search Jest to jakiś elektroniczny moduł sterujący zasilaniem w dieslu może któryś z bezp. sie skapcanił.

DDE Digital Diesel Electronics module - możę to to :)

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Opublikowano
Sprawdź ten moduł AA2249 W opocji search Jest to jakiś elektroniczny moduł sterujący zasilaniem w dieslu może któryś z bezp. sie skapcanił.

DDE Digital Diesel Electronics module - możę to to :)

Nie robisz sobie czasem jaj z kolegi, szukać przyczyny jego problemów w module sterującym DDE :duh:

Więcej takich podpowiedzi to za chwilę problemy z silnikiem będzie szukał tunerze radiowym.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Zrób test zegarów i zobacz czy wszystko świeci jak powinno.

Sprawdź masę. Z tego co gdzieś wyczytałem jedna jest gdzieś za zegarami.

Opublikowano (edytowane)
Sorka MAJSTRY dałem dupska z tym DDE :))) właśnie oblukałem dokładniej za co to odpowiada, mój błąd ,Chyba czas kupić diesla, jeśli nie znajdziesz jakiejś luźnej masy, to trzeba zabrać się za pomiar napięć. Edytowane przez Swme25

Opublikowano

http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/e46/index.htm Jeszcze raz schemat :)

Test zegarów przeprowadzasz wciskając lewy przycisk w liczniku, ten, którym zmieniasz parametry typu temp, zużycie paliwa, czas, wciskasz go i trzymasz przekręcając kluczyk w stacyjce w pozycje 1 na wyświetlaczu pojawi sie napis TEST 01 wtedy lewy przycisk zwalniasz i wciskasz jeszcze raz, przeskoczy na 02, następnie wciskasz prawy przycisk w liczniku i powinna sie choinka na zegarach zapalić, ale raczej to nic nie wykaże.

A komp Ci coś pokazał czy zupełnie nic?????

Opublikowano

Komp pokazuje tylko stare bledy typu , cos z webasto ,poduszka ,i czujnik temp.... ale to jak pisze bledy ktore juz dawno byly..

Pomiary napiec zobacze w takim razie. Ps dzieki za schemat. Jak macie jeszcze jakies pomysly to prosze... jak uporam sie z problemem napewno powiem o co kaman :)

Opublikowano
Jest takie powiedzenie "Za największy problem odpowiada z reguły mała i no pozór prosta rzecz" Spradzałeś tą masę??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za problemy z niedziałającymi kontrolkami w zegarach odpowiada zepsuty sterownik webasto. Było już o tym.
Opublikowano

Sprawdzalem masy w progach przy siedzeniach , i nie wiem gdzie mam teraz szukac bo chyba nie w calym samoch moze jakas podpowiedz ??

Jakis czas temu mialem zalany woda zamek od pasazera moze to moglo miec jakis wplyw ? hmm to tylko take spostrzezenie...

Z tym webasto calkiem mozliwe dzieki za podpowiedz.

Opublikowano
Hmm możliwe że to sterownik Webasto pyt. tylko jak sie go wypnie czy wszystko wróci do normy :) Trzeba sprawdzić :)

Opublikowano
Ale pozostają jeszcze szyby i wycieraczki ...

Opublikowano
Dokladnie... Jutro jade do znajomka od elektroniki ma zajebistego kompa powiedzial mi ,ze na 100 % wyjdzie mu przyczyna... nie mam juz sily heh
Opublikowano
Daj znać jak i co Bo jednak elektryka to elektryka i niewiele się różni niezależnie od silnika ( czy to diesel cze benzynka), u mnie to pojawił sie ostatnio mały problemik z pływajacym światłem ale to tylko regulator szwankuje, serwis mnie zaskoczył 460 za oryginał, sklep moto już lepiej 150 za firmę cargo, którą przejął bosch, niezła cena za literki :):):):)

Opublikowano
A wiec tak ... Podlaczylismy kompa wyszedl blad sterowania webastem a sterowanie webastem jest na webascie... Tak jak kolega wczesniej podpowiedzial.. jak odlaczylem webasto wszystko wrocilo do normy wiec 100 % przyczyny. Teraz szukam dalej prawdopodobnie moga byc zimne luty.... Tydzien poszukiwan :D
Opublikowano

na razie je całkowicie odłącz ..... wiem że na allegro jest ktoś kto naprawia te sterowniki ...

jeszcze nie rozgryzłem co się w nich pali ale to kwestia czasu bo mój się jeszcze nie spalił ..... :wink:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Ale Myk

Jak są przekaźniki w sterowniku to trzeba zacząć od nich jak są scalaki i nie masz w pobliżu gościa co lutuje elementy w stantardzie smd i sma to lepiej kupić sterownik

:)