Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Wszystkich miłośników Z3.

Właśnie kupiłem Z3 2.0 produkcja 2000r.Właścicielem była kobieta od 2004r Autko sprawdziłem w serwisie BMW i stan ocenili na idealny.Samochód ma podobno tylko 67000km i wszystko wskazuje że tak jest.Zaczynam dopiero przygodę z Z3 dlatego prosze Was o ocenę tego egzemplarza.Jest to chyba nietypowa wersja ale bardzo bogato wyposażona.Czy może to być indywidual? Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie i uwagi.Pozdrawiam i dziekuje.

http://img248.imageshack.us/img248/3727/c830962031.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/7563/c830962051.jpg

http://img220.imageshack.us/img220/7497/c830962021.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/496/c830962041.jpg

http://img820.imageshack.us/img820/523/c830962081.jpg

http://img641.imageshack.us/img641/2128/c830962091.jpg

Edytowane przez swistakkrakow
Opublikowano

To chyba wersja cross-country :mrgreen: . Te felgi wymagaja solidnego obnizenia.

Skora byla niebieska, ktos zmienil na czarna (mieszki zostaly).

Tylna klapa nie zamyka sie za dobrze.

Bagaznik do wyrzucenia i to czym przedzej .

Tylne lampy tez ktos musial zawziecie tuningowac :duh: .

Wyposazenie to chyba nic specjalnego ...taki po prostu standart w Z3. Nie ma sport-sitze, nie ma deski w skorze, nie ma M-suspension .

Jesli dobrze widze lewy hockey na drzwiach czarny , prawy srebrny ...WTF?

To czy to individual przekonasz sie szukajac odpowiedniej naklejki w okolicach lewego kielicha . Lub rozkodowujac VIN.

Ogolnie ...szalu nie ma .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

kola fajne, tylko gleba do nich napewno.

co do foteli zwroc uwage Piotres ze maja obszycie niebieskie wiec moze mieszki ktos zmienil a nie fotele?

lampy OUT i takie z bialym kierunkiem zapodaj.

skszele zmien z chromu w kolor.

co do bagaznika mi sie podoba :mrgreen:

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
Dzięki za tych kilka uwag.Zdjęcia robione były przez sprzedającego i chyba tylna klapa była otwarta.Sprawdziłem i jest naklejka obok lewego kielicha z oznaczeniem indywidual i różnymi numerami -to chyba to.Co do felg i opon to są założone nowe Toyo 245/35/17 tył i przód Dunlop 215/40/17-trochę trzęsie na dziurach ale na autostradzie super, poczekam do wiosny jak połatają dziury.Mąż właścicelki jest fanem BMW ma ich chyba 5 i wszystkie tuninguje i modyfikuje-może stąd te zmiany we wnętrzu.Lampy z żóltymi kierunkami też mi nie pasują.
Opublikowano

jesli dobrze pamietam to bardzo dlugo czekala na allegro bardzo dlugo czekala na klienta. Cena taka jak w aukcji?? Mi osobiscie srednio sie ten egzemplarz podoba dzieki kilku nietrafionym "tjuningom" :duh:

-po pierwsze az prosi sie o chociaz lekkie obnizenie bo w tej chwili wyglada jak allroad

-lampy z tylu to tez wg mnie kiszka

-rollbar tez porazka

-no i ta siatka na srodku deski to w ogole jakis dramat

Bagaznik jesli naprawde ci sie podoba to chociaz zaloz go poprawnie to w tej chwili jest zle zamontowany, zreszta jak w 99% aut jakie widzialem.

Zastanawia mnie tez ten znaczek na klapie 2,8 :?

Skrzela tez wg mnie powinny isc w kolor.

Jak tak sobie patrze na te zdjecia to wydaje mi sie ze poprzedni wlasciciel nie byl raczej fanem marki lecz raczej fanem agro :mad2:

bo tuningu to ja za wiele nie widze.

Ogolnie egzemplarz do uratowania niewielkim nakladem sil i srodkow :cool2:

Opublikowano
Zderzak od 4 cylindrówki wg. mnie powinien w pierwszej kolejności zrobić OUT ;-) Ładny kolorek :cool2:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

Co do foteli racja - moj blad, zapewne sa orginalne.

Nie zauwazylem rollbara ... :mad2: :mad2: .

Duuuuzzooo pracy Cie czeka :) .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
To oznaczenie na tylnej klapie to jest 2.6 i nie mam pojęcia co znaczy, może 2 i 6cyl? ale na mobille widziałem też dwulitrówki właśnie z takim oznaczeniem.Jeśli chodzi o montaż bagażnika to podeślijcie wskazówki jak powinien być zmotowany. Jaki powinien być zderzak przy 6cyl?wudaje mi się że ten mój ma duży wlot.Czy Z3 mają regulacje kierownicy?
Opublikowano

Tez mam taki zderzak tylko czarny mat. Jeszcze nigdy go nie założyłem.

Mi sie podoba ta Zetka ;] ze wzgledu na fele :D

A tłumik końcowy to co to jest ? jakis sportowiec ? czy tylko końcówki ?:]

Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano
Tłumik to raczej końcówki bo jakoś głośno nie gada ale dzwięk 6cyl jest bardzo przyjemny.Co do ceny to kupiłem za 24tys i chyba było warto bo stan jest naprawdę super.Kolor też uważam za fajny-orginalny bo mało takich widziałem.
Opublikowano

no kolorek jest ok :] w piśmie GT w lutowym nr. opisane jest Z3 z takim kolorkiem i nawet fele podobne :]

Słuchaj a nie rdzewieje Ci na tych mocoweaniach od bagaznika ale od spodu ? jak bagaznik otworzysz ?

U mnie tak jakby sie tam "coś" wlasnie dzialo :/

Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano
Sprawdzałem to jak go odlądałem przed zakupem i jest czysto.Jedyny defekt to odbrysk na tylnej klapie który troszkę zbrązowiał.Nie widzę u siebie regulacji kierownicy czy to możliwe?
Opublikowano

bagaznik powinien byc zamontowany odwrotnie czyli obrocony o 180 stopni. Sprobuj wyobrazic sobie co sie stanie z twoja glowa gdy podczas gwaltownego hamowania albo wypadku walizka ktora przewozisz na bagazniku oderwie sie. Ten dodatkowy palak ktory jest u ciebie z tylu ma wlasnie za zadanie chronic przed takimi nieoczekiwanymi zdarzeniami.

http://img130.imageshack.us/img130/6453/32504806.png

Jesli chodzi o rdzewiejaca klape to sadze ze jesli ktos juz podczas montazu odpowiednio zabezpieczyl otwor np zwykla minia a na to np fluidolem to z rdza powinien miec spokoj.

Opublikowano
Jaki powinien być zderzak przy 6cyl?wudaje mi się że ten mój ma duży wlot.

To źle Ci się wydaje :P Zobacz w galerii np. Sharona22 jak wygląda zderzak z dużym wlotem :)

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

krótkie włosy ma ta kobieta za kierą :mrgreen:

poprzednie fele były standardowo zakładane do Coupe't także faktycznie individual :shock:

Opublikowano
Dzięki za wszystkie porady, bagażnik już odwróciłem.Ten kierowca z Z3 to syn tych ludzi od których kupiłem,pewnie też jest aktywny na forum bo to prawdziwy Maniak BMW-podnosi moc swojego M3 cabrio do 450Ps.Jeśli chodzi o felgi to miałem do wyboru 3 opcje miedzy innymi te na filmie i wybrałem te które są na zdjęciach.Widze że Koledzy wiedzą wszystko na temat Z3 i potrafią nawet namierzyć poprzedich użytkowników -jeszcze raz Dzięki!!Jeśli jeszcze coś się uda wyszperać to będe wdzięczny.
Opublikowano (edytowane)
Ten kierowca z Z3 to syn tych ludzi od których kupiłem,pewnie też jest aktywny na forum bo to prawdziwy Maniak BMW-podnosi moc swojego M3 cabrio do 450Ps.
.

Wnioskuje ze sprzedawca wzorcowo Cie zbajerowal, a widze ze Ty wszystko gladko lyknales :mrgreen:. Mi az sie chce smiac jak czytam co to poprzedni wlasciciel nie mial/nie robil :mrgreen: .

Zamontowany emblemat 2.6 rzeczywiscie swiadczy ze poprzednim wlascicielem byl fan marki :duh: .

Edytowane przez piotres
Opublikowano (edytowane)
a może jednak chodzi o to, żeby nie zgubić walizki przy przyspieszaniu? z logicznego punktu widzenia, na ta chwilę wydaje się bardziej zasadne ;) Edytowane przez S007
Opublikowano

czepiacie sie Panowie troche za bardzo ;) moze faktycznie nie powinien wierzyc w to ze fan marki nie upalal jego Z3 ale czyja nie byla (mowie o R6 :nana: ), to tak jak ja bym uwierzyl ze moja ktos do kosciola tylko jezdzil ;)

auto potrzebuje troche pracy, naszczescie nie duzo bo te mankamenty ktore widac nie sa jakies tam mega ciezkie do poprawienia i nawet nie duzym kosztem mozna to zrobic :cool2:

o stanie techniczym sie nie wypowiem bo nie widzilem auta :)

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
a może jednak chodzi o to, żeby nie zgubić walizki przy przyspieszaniu? z logicznego punktu widzenia, na ta chwilę wydaje się bardziej zasadne ;)

no to co - no to ułęż :twisted:

z jednej strony masz racje ale czym jest zgubienie walizki przy przyspieszaniu w porownaniu do zmasakrowanej glowy podczas hamowania lub wypadku??

Ja tez uwazam ze z autem nie jest az tak najgorzej i mozna go urwatowac niewielkim nakladem sil i srodkow. Co do stanu to tez nie bede sie wypowiadal bo nie widzialem tego samochodu a jak wiadomo na zdjeciach wszystko wyglada ladnie o czym mialem okazje sie juz kilkakrotnie przekonac. Choc wcale nie twierdze ze twoja fura oprocz rzeczy ktore wymienilem w swoim pierwszym poscie w tym temacie nie jest w dobrym stanie.

Chociaz tez jakos nie chce mi sie wierzyc w to ze cala ta rodzina byla wielkimi fanami marki chocby z powodu tuningow jakie robili na twoim samochodzie. Fan marki nie robi takich rzeczy i jak cokolwiek tuninguje to idzie w zupelnie inna strone. Jesli masz jakies linki ta to M3 Cabrio to wrzucaj na forum. Mysle ze wszyscy bardzo chetnie zerkna na to cudo.

Opublikowano
Jak juz pisałem Z3 wziąlem na oględziny do ASO BMW SIKORA w Bielsku i po 2 godzinach szukania znależli:zużyte klocki tył, słaby akumulator i pocący się simering gdzieś przy skrzyni-ponoć to taka przypadłośc BMW-wymienili go na koszt sprzedającego 200zł z wymianą.Lakier zmierzyli i stwierdzili że jest oryginalny, jedynie maska była lakierowana ale bez szpachli-o czym właściciele informowali.Dlatego go kupiłem.Przedni zderzak jest trochę przytarty i pewnie go wymienie-jak ktoś będzie szłyszał o jakimś w dobrym stanie to niech podrzuci info.Jest oczywiście kilka rysek i odprysków ale Z3 ma w końcu 10lat.Byłem w diamonbrite czyli diamentowej ochronie lakieru i za 1500zł gwarantują usunięcie wszystkich niedoskonałości,renowacje i zabezpieczenie wraz z wnętrzem.Widziałem BMW 6 które zrobili i efekt był imponujący.Co o tym sądzicie, robił to już ktoś ?Zawieszenie też bez zarzutu.Wszystkie naklejki są pod maską na swoim miejscu i nie widać by było tam coś ruszane.Pojeżdziłem nim trochę i nie stwierdzam nic co może budzić niepokój, wszysto chodzi super, żadnych luzów i stuków. Wiem że takim autem nie jeżdzi się do "kościoła".Jeśli chodzi o porzednich właścicieli to też uważam że trochę"agro" Widziałem ich auta i moja Z3 wydlądała "najlepiej" Modyfikowali jeszcze Z4 i poprzednią 730D-jest do sprzedania.