Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy pewnego czasu gdy szukałem artykółów odnośnie polerowania felg bbs rc gdyż stałem się ich szczęśliwym nabywcą natkonłem sie na to zdjęcie

http://img408.imageshack.us/img408/5109/4323444899c4d1c914e5b.jpg

od tamtego czasu chodzą mi właśnie po głowie takie żółte światła drogowe oraz halogeny. Czy któryś z kolegów wie jak to jest zrobione bo słyszałem że to jest jakaś folia... ale nie znalazłem nigdzie jednoznacznej odpowiedzi gdyż nie wydaje mi sie że ktoś tak ładnie oklejił lampe no chyba że bawił sie opalarką i rozciągał folie no i przez to mu tak ładnie siadła może ktoś sie wypowiedzieć na ten temat ?

Opublikowano
kupiłem za 1000 zł z tym że były nie wyplerowane i kupiłem na okazji od takiego chłopaczka odemnie z okolicy bo mu sie nie mieściły w aucie ale jestem strasznie z nich zadowolony dwa tyg zajeło mi polerowanie ale odrazu mówie było warto :P oczywiście nie non stop tak po 1-2 dziennie ;)
Opublikowano
kupiłem za 1000 zł z tym że były nie wyplerowane i kupiłem na okazji od takiego chłopaczka odemnie z okolicy bo mu sie nie mieściły w aucie ale jestem strasznie z nich zadowolony dwa tyg zajeło mi polerowanie ale odrazu mówie było warto :P oczywiście nie non stop tak po 1-2 dziennie ;)

a napisz mi dokładnie ich rozmiary i jakie ET .... musiałeś stosować dystanse?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

rozmiar felg: ''17 8Jx17H2

rozstaw śrub: 5x120

ET: 20

nie stosowałem takich wynalazków jak dystanse na seryjnym zawieszeniu przynajmniej na takim jak wróciłem z niemiec to jak założyłem opony 205/45 R17 przód i 205/50 R17 tył to jest tak że opona mija sie z tylnim błotnikiem o jakieś 5-7 mm (komplet osób) wiec wszystko jest super :roll: jak coś to moge wrzucić fotke...

Opublikowano

odrazu mówie że ja nie mam takiej gleby jak na tym zdjęciu :P bo krakowskie drogi nie dają upustów zawieszeniu :oops:

http://images47.fotosik.pl/597/ac9a4d5535797557.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Temat z czasów zamierzchłych ale napiszę o co c'man z tymi lampami bo widzę, że nikt się nie kwapi :P

Jeżeli chodzi o halogeny (ja mam po lifcie) to osobiście mam folię firmy Oracal. Jest to jedna z najlepszych folii. Efekt jest bardzo fajny. I to jest najbardziej popularny sposób na halogeny - oklejenie klosza od zewnątrz.

Dopiero po oklejeniu na innym forum dostałem info o innym sposobie. I właśnie tak jest to zrobione na tym aucie powyżej. Odbłyśniki w długich i w halogenach (czyli lustra) pomalowane są farbą witrażową, przepuszczającą światło.

Właśnie mocno się zastanawiam nad tym modem bo jest on nieodwracalny. Jak znudzą nam się żółte długie, a w moim przypadku DRL to lampy trzeba nowe kupić. :mad2: