Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skradziono mi wkłady do lusterek w E 60 i obcięto przewody.Po zainstalowaniu nowych wkładów nie działa podgrzewanie i fotochrom.

W serwisie chcą za tą usługę 3000zł.Czy jest jakiś patent na ten problem ,bo jak na razie nikt nie może tego naprawić.

Opublikowano
Skradziono mi wkłady do lusterek w E 60 i obcięto przewody.Po zainstalowaniu nowych wkładów nie działa podgrzewanie i fotochrom.

W serwisie chcą za tą usługę 3000zł.Czy jest jakiś patent na ten problem ,bo jak na razie nikt nie może tego naprawić.

z tymi władami to jakaś masakra wygladacz gdzie parkujesz furę i w jakich okolicznościach Cię okradli?

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
Przeszedłem przez to w ten poniedziałek, z tym, że pan złodziej był na tyle uprzejmy i wypiął kostki. Byłem zły jak nie wiem, zadzwoniłem na policję żeby mieć jakiś podkład do wypłaty odszkodowania z AC i teraz najlepsze! Powiedzieli mi że mają jakieś wkłady na posterunku bo w nocy zatrzymali złodzieja w pełnym plecakiem wkładów, emblematów itp. Okazało się, że to moje wkłady:D Oczywiście byłem przesłuchany, spisali raport a następnie wydali mi wkłady, po zamontowaniu wszystko chodzi:) Także warto takie coś zgłaszać na policję, może czasem. Nawet nie wiecie jaki byłem szczęśliwy, może nie tak bardzo, że odzyskałem wkłady bo i tak bym dostał odszkodowanie, ale że złapali tego buraka i nie ujdzie mu to na sucho!!!:) A samochód stał we wjeździe przed domem w Poznaniu. Także odważny facet był. Swoją drogą niby BMW ma tak dopracowane samochody, ale po ręcznym rozłożeniu lusterek (mam elektrycznie składane i zawsze je zamykam bo mojemu znajomemu ukradziono już 2 razy wkłady) przy aktywnym alarmie, nic nie wyje... To bardzo praktyczne rozwiązanie jest montowane nawet w Skodach...
Opublikowano

we wrocku obok pasażu,we wtorek sprawdze czy po wymianie wiązki w drzwiach rozwiąże się

problem.Nowe wkłady oznakowałem wraz z lampami za 20 dychy.

Opublikowano
Hmm a nie masz jak kolega wyżej AC żeby Ci zwrócili ? Bo szczerze ja bym nie liczył na odzyskanie ich przez policję, z resztą urwali kable to i tak trochę bałaganu masz. Oczywiście zgłosić musisz i pewnie to zrobiłeś, bo to jest podstawą do jakiegokolwiek odszkodowania. A 3k to szkoda która jak najbardziej kwalifikuje się do odszkodowania...
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
nie wiem gdzie macie AC ale PZU próbuje wcisnąć zamiennik za 60zł (wkład lusterka) orginalny w ASO kosztuje około 300zł
Opublikowano
Jeszcze nie miałem takiego zdarzenia. Ale jeśli wybrałem opcję, że chcę mieć auto naprawiane w ASO po szkodzie i zapłaciłem za to więcej to chyba powinni dać te za 300zł. Ale z drugiej strony, to zawsze znajdą coś abyś wyszedł na minusie, więc całkiem prawdopodobnie, że w każdym przypadku masz tylko zamiennik... Płacisz tylko za haczyk przy opcji ubezpieczenia i złudzenie, że jesteś chroniony w razie "w".
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Marv pamiętaj o jednym - w przypadku naszych aut "wiekowych" już co by nie powiedzieć, opcja serwis nie zawsze jest dobra. W bardzo prosty sposób i stosunkowo szybko - w razie "w" można zrobić szkodę całkowitą (pomijam kwestię lusterek) z czego często korzystają ubezpieczyciele.
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, panowie mam pytanie, gdzie można dostać kostkę która znajduje się w lusterku od fotochromu?? Po raz drugi w ciągu 2 miesięcy ukradziono mi wkłady lusterek:/ wcześniej nie odcięto kabli, dziś w nocy jakiś pajac się mocno spieszył i uciął jedną kostkę od fotochromu:/ w serwisie sprzedają pojedyncze wtyczki/kostki czy trzeba będzie kupić całą wiązkę? Pytam się bo niby w poniedziałek ma się pojawić facet z PZU żeby oszacować straty i muszę mieć jakieś pojęcie. Pytanie do wygladacz czy działa ci ściemnianie po tej kradzieży?
Opublikowano
to smutne

mnie na miescie nikt nie rusza bo wiedzom co im za to grozi

(nic wiecej nie moge napisac)

Z Twoją wiedzom nie wiedzieć jak się piszę "wiedzą" :nienie: :oops:

Opublikowano
Panowie byłem w ASO przed chwilką, dowiedziałem się, że wkłady z fotochromami kosztują po 1248 zł, a jeżeli ucięte kable to w grę wchodzi tylko i wyłącznie nowe lusterko, które kosztuje około 1500 zł, to będzie moje pierwsze doświadczenie z rzeczoznawcami jeżeli chodzi o AC, mam AC w PZU, jak myślicie, ile da się z tego wyciągnąć, miał już ktoś taki przypadek? Proszę o pomoc...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja miałem, robiłem bezgotówkowo w ASO, wymiana 2 całych lusterek (nie fotochromy), naprawa i malowanie 2 drzwi bo lekko uszkodzili wyłamując całe lusterka - 6500 zł, gdybym chciał gotówke nie dostałbym nawet połowy!!!! nie PZU ale MTU, na pewno policzą Ci amortyzacje, więc nie wiem czy to w ogole sie opłaci, może jak być kupował uzywane lusterka...
Opublikowano
Trudno będę odwoływał się w takim razie od decyzji, oczywiście kupię używane części ale zawsze jeżeli jest możliwość jakiś grosz się przyda, tym bardziej, że za AC płaci się wysokie składki.
  • 2 lata później...