Skocz do zawartości

316i 1,9 - zawieszenie+stuki na dziurach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Byłem na trzepakach,niby wszystko OK.Ale podczas jazdy na dziurach tłucze coś z tył jakby miało zaraz odpaść :( .Wyszło tylko,że lewy amortyzator ma 12% uszczerbku względem prawego :?: .Najbardziej te stuki słychać jak wjadę lewą strona w dziurę lub nierówność.Czy zużyty amor może powodować takie tłuczenia????.

Zwracam się do kolegów,którzy mieli podobny przypadek.Amortyzatory i tak już zamówiłem.Zastanawiam się tylko czy ustąpi to tłuczenie :twisted:

never again N46
Opublikowano
sprawdź czy nie pękła sprężyna, końcówki stabilizatora, mocowanie wahacza (miałem tak, że wyrwała sie tuleja wahacza - znajduje się ona na wysokości mniej więcej jak zaczyna się tylne nadkole, koło takiego plastiku przymocowanego od spodu). tłukło mi jak cholera przy byle-nierówności (a takich byle-nierówności to u nas nie brakuje :lol: )
Opublikowano
pewnie masz wywaloną tuleję w progu. Na szarpakach też mi nie znaleźli tego, powiedzieli, że są delikatne luzy, a po dziurach waliło jakby auto chciało się rozlecieć. Przejechałem się z mechanikiem, wjechałem w jedną dziurę i diagnoza padła.
Opublikowano
możesz też mieć wywalone te gumy co trzymają drążek stabilizacyjny... wiele osób o tym zapomina a ona przenosi cholernie takie uderzenia(wjechanie w dziure)
Opublikowano

Panowie.Auta nie ściąga,czy mógłby ktoś wskazać drązki stabilizatora(zawieszenie tył) na real oem?Zamówiłem amorki,ale boję się że nie będzie zmian po wymianie.Wskażcie przypadłości Waszych bemek na real oem.

Dzięki

never again N46
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam górną poduszkę amortyzatora.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Jakby ktos był zainteresowany?Pomogła wymiana amortyzatorów,jeden był cały mokry z oleju i krzywy,drugi też nie był w lepszej kondycji
never again N46
  • 3 lata później...
Opublikowano
temat stary, ale również się podpinam, najlepsze jest to że samochód zostawiony na noc, kiedy wróciłem z trasy nic nie stukało, następnego dnia go tylko umyłem wieczorem wyjeżdżam a tu stukanie, skąd? jak? dlaczego?