Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mierzone na nawigacji :)

a czy navi Ci się pokrywała ze wskazaniami licznika? Bo ja sprawdzałem na 3 navi i zawsze było przekłamanie i to spore.

np. przy 200km/h pokazuje jakieś 192km/h.

No ale jeśli naprawdę Ci śmiga 258km/h to coś może ktoś dłubał w silniku. Choć jak się dłubie to pewnie i więcej się wyciśnie, a nie tylko 258km/h :norty:

Edytowane przez swistar

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano
Ja na 2.2 max robie 220. No może nie max bo do odcinki nie dobiłem, ale już było niedaleko. Cupetki powinny pójść ciut więcej, bo jednak materiałowy dach daje większy opór.
Opublikowano
Panowie nie naleze do tych co wymyslaja niestworzone historie,mam auto ze stanow,mam jakis stozek i tyle,reszta chyba w oryginale

co do stożka, to nawet w mojej ex z3 mialem stozek z allegro i różnica była, potem na jakis czas włożyłem puszke oryginał od piotresa i jakoś tak dziwnie chodził ten silnik. Swoją 2.8 spokojnie 240km/h leciałem, ale nie na navi. 220km/h z otwartym dachem to bez większych problemów.

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano

Dwulitrówką leciałem zaraz po kupnie 230 km/h na A4 jak wracałem do domu. 225/50/16 zbieżność źle ustawiona była, ale goniłem gościa który mnie wyprzedził Eclipsem. Bez dachu oczywiście, huk był już masakryczny, na szczęście był windshot bo bez tego można zapomnieć. :mrgreen:

Edit: Wskazania licznikowe więc przekłamania pewnie były.

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano
ja mowie o 220 licznikowych. Na gps nie sprawdzalem. Ja tez nie mialem jeszcze odcinki i do nie jeszcze troche brakowalo ale auto juz sie nie rozpedzalo. Pierwsza sprawa to pewnie opor powietrza a druga to szerokie opony i felgi 18". Moj kumpel E46 2,0 bez problemu obrotomierz zamykal. I na liczniku mial wtedy chyba 220. Ale wiadomo, nowszy samochod i zupelnie inna aerodynamika, pewnie tez sprawa przelozen bo ani ze startu ani z rolki nie mial ze mna szans.
Opublikowano

A co do uciekającego tyłu to na letnich na śniegu mogę zapomnieć. Z garażu nie wyjadę a na drodze to mi ASC blokuje przepustnice więc jadę 20 - bezsens.

Jak autorowi tył wyprzedza przód czyli ucieka tzn koła mielą a z włączonym ASC nie powinny. Nie wiem ale to że zecie tył lata to norma bo jest lekki. Kumpel siostrze do e36 kupe worek z piaskiem wrzuca i dziewucha śmiga ;-)

Saron sesję swojej zety zrób jakąś i wrzuć do galerii. Nie wiadomo jakie zdjęcia w plenerze czy na oświetlonym moście przecież nie muszą być ;-) , chodzi tylko o obczajenie innych zetek.

Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano
ja mowie o 220 licznikowych. Na gps nie sprawdzalem. Ja tez nie mialem jeszcze odcinki i do nie jeszcze troche brakowalo ale auto juz sie nie rozpedzalo. Pierwsza sprawa to pewnie opor powietrza a druga to szerokie opony i felgi 18". Moj kumpel E46 2,0 bez problemu obrotomierz zamykal. I na liczniku mial wtedy chyba 220. Ale wiadomo, nowszy samochod i zupelnie inna aerodynamika, pewnie tez sprawa przelozen bo ani ze startu ani z rolki nie mial ze mna szans.

No to napewno e46 2.0 ma krotszy dyfer bo odcinke ma tak samo jak m52tu 2.8 tutaj w z3 przy 237km/h jest ok 6500obr.

Z3coupeTbg to na automacie tyle leciales czy juz po konwersji na manual ? Dyfer masz z automatu ?

Na standart dyfrze z manuala 3.15 przy tym silniku co masz 250km/h licznikowe to naprawde jest max bo to jest wlasnie odciecie, widzialem ze moja wlasnie na hamowni to tylu dojechala na odcieciu.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

piotres mógłbyś gdzieś wrzucić wykres z hamowni?

pzdr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dorzuc jeszcze ze 2 worki cementu do bagaznika to bedzie jeszcze lepiej.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]