Skocz do zawartości

330Ci - Sprzedaż Kupno BMW - ile doinwestowaliście w auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wy też spotkaliście się przy sprzedaży auta z ludzmi którzy przyjeżdzają oglądać samochód to od razu proponują masakrycznie niską cenę twierdząc, że to auto wymaga dołożenia paru tysięcy złotych aby je doprowadzić do użytkowania.

Czy oni uważają że doinwestowane auto jest warte tyle samo co "złom" co ma łyse opony, słabe hamulce bez przeglądu.

itp. Czy droższe o parę - parenaście tysiecy auto z delikatną kosmetyką zderzaka i błotnika to dla nich już powypadkowe?

Co u siebie zrobiliście po kupnie i ile moje E46 330Ci powinno być warte

Rok 2001/09 od 09/2009 w kraju

automat, sportowe welurowe elektryczne fotele, radio CD (ori wymieniłem na mp3) bixenon,

brakowało jej tylko nagłosnienia HK oraz skóry.

przegląd i oc do sierpnia 2011

opony letnie i zimowe nowe wszystkie na felgach ori 17" (koszt 7.000)

autoalarm + coś (1.200)

materiały eksploatacyjne (tarcze p+t, klocki, filtry, oleje, klimatyzacja itp. 5.500)

radio cb + mp3 (1.500)

przyciemnie szyb, lampy tyl dioda + ringi przód (1.700)

gaz (4.000) razem dołożyłem do auta 20.900,00 nie liczę kosztów przeglądów oraz ubezpieczenia (5.100)

Za auto proponują mi 28.000 czy to jest normalan cena za ten rocznik i tak doinwestowane, czy jest wogóle sens to sprzedawać?

brokat_
  • Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Za auto proponują mi 28.000 czy to jest normalan cena za ten rocznik i tak doinwestowane, czy jest wogóle sens to sprzedawać?

to jest masakrycznie niska cena kolego, moim zdaniem takie auto jest warte ok. 35 tysiecy, moze nawet wiecej...

Opublikowano

Witam, też mam 330 ci z tego roku.

Szkoda twojego wózka sprzedawać, bo nikt ci tej kasy co włożyłeś już nie zwróci.

Cena wózka to ok 35 000 -38 000

Jeżeli jest naprawde doinwestowany. W tym kraju liczy sie cena, jak byś miał łyse opony, płyny do wymiany i coś co nie działa,

to pewnie byś był mniej zawiedziony przy sprzedaży.

Trzymaj fure dla siebie, albo puść ją w rodzinie, będzie mniej bolało :)

Opublikowano
razem dołożyłem do auta 20.900,00 nie liczę kosztów przeglądów oraz ubezpieczenia (5.100)

no chyba żartujesz!!! nie sprzedawaj go!!! :nienie: przynajmniej wiesz co masz :cool2:

PS. pytanie poza konkursem: dlaczego chcesz sprzedać TAK dopieszczone auto?? pozdr

Opublikowano (edytowane)
razem dołożyłem do auta 20.900,00 nie liczę kosztów przeglądów oraz ubezpieczenia (5.100)

no chyba żartujesz!!! nie sprzedawaj go!!! :nienie: przynajmniej wiesz co masz :cool2:

PS. pytanie poza konkursem: dlaczego chcesz sprzedać TAK dopieszczone auto?? pozdr

dlaczego chce sprzedać troche kasy brakuje, a spodobala mi sie x5 e53 po lifcie oglądam tego i oglądam diesel czy benzyna sam nie wiem. Jak mówię ludzią, że za 40 oddam to się śmieją ze mnie i mówią że żarty sobie robię, że kupią w tej cenie młodszą i po lifcie. Pożyjemy zobaczymy bo fakt szkoda by jej było, ale wiesz jak jest, jak spodoba Ci się inne BMW :)

Tak jak mówice, zostawię ją tacie a sprzedam E39 530dA Touring 2001 rok za 27 tyś

Edytowane przez brokat_
brokat_
Opublikowano

dlaczego chce sprzedać troche kasy brakuje, a spodobala mi sie x5 e53 po lifcie oglądam tego i oglądam diesel czy benzyna sam nie wiem. Jak mówię ludzią, że za 40 oddam to się śmieją ze mnie i mówią że żarty sobie robię, że kupią w tej cenie młodszą i po lifcie. Pożyjemy zobaczymy bo fakt szkoda by jej było, ale wiesz jak jest, jak spodoba Ci się inne BMW :)

za 35 powinna sie sprzedac...

Opublikowano

To, że zainwestowanej kasy się nie odzyska, to wiadomo. I albo nie inwestować (nie mówię o bieżących naprawach i eksploatacji), albo się z tym pogodzić.

Jedyne wyjście, to zmienić radio, założyć kapcie ze szrotu etc. Taka prawda, ma być tanio. A że potem nowy właściciel i tak parę tysi wyda na nowe opony, to nie ważne. Ważne, że tanio kupił i ma poczucie mega okazji. I mowię to całkowicie obiektywnie, bez adekwatnego tu skądinąd sarkazmu.

Ja na argumenty, że na allegro jest 5k taniej taki sam egzemplarz odkładam słuchawkę.

Opublikowano
Ja na argumenty, że na allegro jest 5k taniej taki sam egzemplarz odkładam słuchawkę.

To fakt, masz rację i zgadzm się z tą mega okazją - auto raczej zostanie w rodzinie :)

brokat_
Opublikowano

też myślałem o sprzedaży mojego samochodu ale cena jaką zaproponowałem była zaporowa, chciałem 34 tys, a to bardzo mało za 330Ci, tym bardziej, że jest zrobione pode mnie, wszystko co wymagało wymiany robiłem od razu,

zależało mi na sprzedaży, tylko dla tego, że znalazłem godnego następcę

postanowiłem, że pozostanę jeszcze przy samochodzie

ludzie są dziwni, jak masz dobre auto, wystawisz za wysoką cenę, to powiedzą Ci żeś głupi, że to nie warte tej kasy, bo należy dołożyć do napraw, albo, że nie ma nawigacji, m-pakietu...

ludzie pytali się mnie dlaczego obszywałem kierownice i gałkę - z prostej przyczyny - lubię mieć wszystko w samochodzie na tip top - tylko nikt tego nie rozumiał i kręcili nosem, że pewnie ma przebieg ogromny

jeżeli chcesz sprzedać samochód, a jest on w dobrym stanie, nie zależy Ci na tych 5 tys więcej to każdy powie, że samochód owinął się wokół latarni, spadł do rzeki....

ja osobiście bym wolał dopłacić do dobrego egzemplarza i nie jeździć po serwisach, wymieniać cześci, mieć po prostu święty spokój

Opublikowano
osobiście bym wolał dopłacić do dobrego egzemplarza i nie jeździć po serwisach, wymieniać cześci, mieć po prostu święty spokój

... zrozumieją TO kiedy zawitają na Nasze forum z problemami "kupiłem tanio BMW i nie ma mocy! POMOCY" :lol: pozdr

Opublikowano

zielo ma racje. wyciągnąłbym z tego auta to co drogie i by poszło za te 28. felgi + opony, radio i inne bajery jesli posiadasz.

ja kupiłem e46 z 2000r ...

co zmieniłem po kupnie?

amory przód + tył

klocki przód

pompa wody, paski, rolki

koncowki wtryskow

termostat

sprzeglo

opony michelin bo byly jakies szroty .

lampy depo/fk

olej/filtry

na wiosnę tył tarcze + klocki, sprężyny tył, ii zderzak przód, koło pasowe jak i turbo regeneracja :]

prawda jest taka, że jak kupisz w ciemno to dołożysz sporo..a dobre ciężko znaleźć bo ludzie, dobrych aut raczej nie sprzedają z przypadku.

Opublikowano
osobiście bym wolał dopłacić do dobrego egzemplarza i nie jeździć po serwisach, wymieniać cześci, mieć po prostu święty spokój

... zrozumieją TO kiedy zawitają na Nasze forum z problemami "kupiłem tanio BMW i nie ma mocy! POMOCY" :lol: pozdr

dokładnie, prawie KAŻDY mój znajomy opowiada jaka to była okazja zakupić dany samochód, chwalą się, że od 80 letniego Niemca, mały przebieg, a potem -serwis, serwis, serwis

to samo na tym czy innym forum bmw:

nie ciągnie, traci moc, nie łapie temperatury, coś stuka, nie odpala, i tak w kółko, zazwyczaj piszą to użytkownicy z kilkoma postami

nie chcę tutaj nikomu ubliżać, tylko zobrazować, że ludzie kupują samochody byle było tanio, a potem problemy,

jeżeli się kupuje tani egzemplarz należy mieć w zapasie kilka tysięcy na doprowadzenie do stanu używalności

:)

Opublikowano

sam się połakomiłem hehe muszę przyznać szczerze.. ale 2gi raz tego błędu nie popełnie.. :mad2:

ale i tak w sumie nie narzekam. bo aż tak bardzo mnie jeszcze nie zawiodła Bejca.. wymieniłem części zużyte a to co nie raz piszą Userzy,

to łapię się za głowę ;) więc trafiłem w sumie tak średnio :P

Opublikowano

Yoshi, Ty to powinieneś wiedzieć najlepiej hehe. Ilu forumowiczom doradzałeś wymianę elektrozaworów, węży podciśnienia i innych pierdół? Ilu ludziom falują obroty, nie dogrzewa płynu, dymi... Jeszcze gorzej, jak zacznie cieknąć woda do kabiny czy inne historie, arcytrudne do namierzenia.

Ja odpukać nie jeżdżę po mechanikach. Do mojej obecnej dołożyłem multi, audio 17" z wyższej półki i parę innych pierdół, a mimo, że była droższa niż średnia allegrowa, to i tak wychodze lepiej, niż bym miał się teraz po serwisach tłuc.

Tylko tego nie wytłumaczysz szukaczom z allegro. Jesli auto ma pójść szybko, to trzeba zejść z ceny, a jak się nie spieszy, to czekać na rozsądnego, doświadczonego kupca. I nie wdawać się w dyskusję z dzwoniącymi/oglądającymi.

Opublikowano

Ja swoją kupiłem za 32500 po opłatach do rejestracji auto z Włoch

z eksploatacji wymiana chlodnic termoistatow i pompy wody reszta cacy.

Zawieszenie amortyzatory, sondy katalizatory igła.

Teraz pojawił się problem z ogrzewaniem - zapowietrzona nagrzewnica i termostat się nie otwiera. Usterka usunięta za 200 zl.

Każdą auto a tym bardziej BMW robiłem na cacy

1. E34 525i z 1989 roku IGŁA kupiłem za 3.200 poszłą do kupca za 7.700

2. Opel Vectra- nieporozumienie szkoda słów

3. E39 520i kupiona za 16.000 (dołożone 4.500 zawieszenie p+t tarcze itp.) sprzedana za 24.000 Panowie dałem znajomemu 6 miesięcy gwarancji na piśmie autem jeździ już 3 rok i nic mu się nie dzieje.

4. E39 530dA kupiona za 26.000 (dołożone z 10.000) zawieszenie, nivo, tarcze, czujnik położenia wałka rozrządu, jeż itp- autem jeździ teraz tatko i mówi że nie chce innego auta a tym bardziej nowego w cenie do 45.000.

5. E46 330 Ci kupiona za 32.500 doinwestowane 20.900,00 i wiem że jest igła :) bo robiona dla siebie

brokat_
Opublikowano

Wiadomo, jak robisz dla siebie to czemu nie dołożyć? Wiesz, co masz ;)

Mnie boli tylko to, ze rok mam 2000 :/ iii 136 kucy :P

szkoda, ze nie po lifcie..i malo mocy troszeczke :P

Opublikowano
Wiadomo, jak robisz dla siebie to czemu nie dołożyć? Wiesz, co masz ;)

Mnie boli tylko to, ze rok mam 2000 :/ iii 136 kucy :P

szkoda, ze nie po lifcie..i malo mocy troszeczke :P

się ciesz że nie masz silnika po lifcie 150 KM bo to dopiero się psuje :) ostatni liczyłem posty na stronie z 56 postów 43 dotyczyło jakiś problemów z Dieslem i najwiecej bo 75% to silnik 2.0d 150 KM i 3.0d 204 KM.

brokat_
Opublikowano
HA dobry temat;)A ja swoja kupiłem za 22tys z 1999r m43 i ile razy już slyszałem od znajomych (dzwonili)ej słuchaj jestem na giełdzie jest e46 2000r 320d za 15tys ale okazja a t tyle daleś;D albo super zajebista srebrna i to w dieslu za 17tys full opcja no mega okazja i zderzak ma po lifcie;)A ostatnio najlepsze dzwoni koles do mnie i mówi chodz pojediemy obejrzeć e46 z allegro 98r 320d piekna troche aby błotnik zarysowany ale ma klime;D aby za 12tys zl.A potem taki koleś co to kupi super okazje bmw chodzi i mówi że bmw to szrot i potwierdza motto Będziesz Miał Wydatek.ZAll mi takich ludzi ja to sobie powiedziałem że będę jeżdził nim dożywotnio nawet silnik przełoże jak padnie niż mam sprzedać za pół darmo.A prawda jest taka że dobre bmw to ludzie sobie cenią.I ty też sobie Ceń jak koledzy mówią.A jak ci powie że coś mu nie pasuje w twoim samochodzie to powiedz że jak chce nowy kupić to niech jedzie do salonu.JA to bym zaraz takiego wyje...za brame.ELo
Opublikowano
się ciesz że nie masz silnika po lifcie 150 KM bo to dopiero się psuje :) ostatni liczyłem posty na stronie z 56 postów 43 dotyczyło jakiś problemów z Dieslem i najwiecej bo 75% to silnik 2.0d 150 KM i 3.0d 204 KM.

ale z takimi mądrościami to może lepiej się powstrzymaj...

Opublikowano

Wszystko sie zgadza tylko jaka macie pewnosc kupujac auto od obcego w jakim jest stanie?? Duzo handlazy wystaia szroty za wieksze pieniadze bo ktos pomysli ze skoro tyle ceni to dobry egzemplarz.

Ja kupujac swojego tez pomyslalem ze drogo ale w sumie auto bardzo zadbane, ladnie chodzi a sprzedajacy opowiada do rzeczy Nie opuscil na cenie kompletnie nic ale pomyslalem co tam. Jak mam jezdzic po polsce a potem po mechanikach to doloze i bedzie spokoj. No i sie przeliczylem. Dopiero w domu zaczely wychodzic rozne rzeczy. Niby nic powaznego ale mnostwo takich pierdulek ktore najbardziej denerwuja i choc nie sa drogie to grosz do grosza i suma sie uzbiierala. Dobrze ze chociaz sam sobie robie to ma mechanikow nie wydaje.

Powiem wam ze nie ma regoly. Trzeba miec szczescie i tyle. I nie wiem czy nie lepiej kupic tanio i zrobic pod siebie wszystko a nie kupic drogo i prawdopodobnie tez dokladac dalej kase. Taka jest polska ze zadko kto sprzedaje auto z ktorym nic sie nie dzieje.

Duzo osob pisze ze nic nie doklada ale czesto jest to z niewiedzy. Ja w zasadzie tez moglbym praktycznie nic nie dokladac i tez bym jezdzil. Ale juz taki jestem ze musze miec wszystko zrobione tak jak powinno byc.

Opublikowano

ale z takimi mądrościami to może lepiej się powstrzymaj...

nie denerwuj się kolego :) sam mam diesla i złego nie powiem i nie narzekam.

Wada BMW jest jego poprzedni właściciel :mrgreen: i tyle.

jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam :)

brokat_
Opublikowano

nie denerwuj się kolego :) sam mam diesla i złego nie powiem i nie narzekam.

Wada BMW jest jego poprzedni właściciel :mrgreen: i tyle.

jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam :)

mnie tylko denerwuje wyciąganie wniosków na podstawie obserwacji które są z nimi kompletnie nieskorelowane.

Opublikowano

A ja dodam że tak jak już tu ktoś wspominał kupno samochodu na wtórnym rynku to jednak loteria. Owszem oglądamy, sprawdzamy, testujemy,podłączamy pod kompa, itd. I co ? Wszyscy lądujemy z większymi lub mniejszymi problemami na forum. BMW nie jest odosobnione, tak też jest z właścicielami innych marek. Nie mają zmartwień tylko posiadacze nowych aut i pewnie też nie wszyscy.

Jeśli chodzi o cenę samochodu nic mi ona nie mówi, nie można twierdzić że jak niska to złom, jak wysoka to igiełka. To bzdura.

Jak się komuś spodoba to kupi chociaż by się miał zapożyczyć na parę lat, jak się chce sprzedać chciało by się dostać extra cenę.

Trudno tu się komukolwiek dziwić i kupującemu i sprzedającemu.

Opublikowano
Ja się też dołączam miałem zmieniac na polifcie 318i 143km ale jak zobaczyłem ile stoi mój model na allegro to dałem sobie spokój a dla ludzi to jest wyznacznik nawet nie średnia cena ale najniższa.... i będę się nim tłukł jeszcze długo ja zapłaciłem 2 lata temu 27 tys '99 za ten czas może dołożyłem z częsci 1 tys zł + opony 1800 i felgi 1600 zł i auto z komisu z lewej strony był puknięty