Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

niewyrobie z tym autem :duh: ,

buczy mi ciagle cos w aucie jak jade, wczesniej buczalo/wylo tylko przy puszczaniu nogi z gazu bez uzywania sprzegla, a pozniej juz non stop mialem

wymienilem pasek, napinacz alernatora i rolki oraz pasek i rolki od klimy, jak i pome wody

efekt buczenia zniknal, ale po 2 dniach okazalo sie ze wyje dalej tylko ze duzo ciszej i juz nie non stop tylko czasem jak puszcze gaz, albo gwaltownie przyspiesze

wyglada to tak jakby sie cos tam ukladalo,

i zauwazylem wczoraj na spostoju ze jak stane przodem do auta to spod maski cos mi cichutko wyje caly czas ale to sie trzeba bardzo dobrze wsluchac

macie pomysl co to moze byc? sprzeglo raczej mam juz na wykonczeniu bo wysoko bierze i do tego piszczy jak wciskam

ale czy to ono moze tak mi wyc nawet jak go nie wciskam?

Edytowane przez celion
Opublikowano

a to by wylo/buczalo przy nawet lekki sciaganiu nogi z gazu?

dziwne jest to ze po wymianie tego wszystkiego wyje ciszej i tylko czasami

Opublikowano
a to by wylo/buczalo przy nawet lekki sciaganiu nogi z gazu?

niezależnie. Jak łożysko się zużyje to wyje ciągle i czasem przy większym lub szybkiej zmianie obciążenia wzmaga się dźwięk lub maleje. To zależy od ustawienia się względem siebie bieżni i pierścienia zamykającego łożysko. Najlepiej jakbyś nagrał filmik z tym dźwiękiem i osobiście osłuchał DOKŁADNIE skąd dochodzi wycie.

Opublikowano

no wlasnie dzwiek jest ciagle taki sama jednostajny nie ma znaczenie z jakas predkoscia jade

a buczenie jakby wydobywa sie z okolic nawiewu pewnie przenosi sie tylko skad hymm?

a na zewnatrz na postoju mam wrazenie ze slychac od strony kierowcy to wycie

Opublikowano
dopiero teraz zauważyłem, że Ty masz XDriv'a... zatytułuj poprawnie wątek. Nie wiem jak to jest w Xach, ale możliwe że może mieć to związek z przełożeniem napędu.
Opublikowano

szczerze to nie wiem w jakim jest stanie :oops: mialem wymieniane rolki i napinacz od alternatora to pewnie zauwazyliby ze z tym kolem jest cos nie tak-chyba bo wiadomo jak to mechanicy :duh:

zabiles mi cwieka