Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bmw słynie właśnie z tego że produkuje rzędowe a nie widlaste szóstki , silniki widlaste są od v8 w góre :twisted:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie tylko z 6-cylindrowych.

Kolego czytaj ze zrozumieniem.

Napisałem, że z silniki 6-cylindrowe są tylko rzędowe, a nie że rzędowe są tylko 6-cylindrowe.

Opublikowano
Kolego Sołtys do tego typu wypowiedzi trzeba się przyzwyczaić :wink:
Opublikowano
Są znawcy i znafcy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Moderatorzy
Opublikowano

To podobnie jak:

"Ja wiem że nie ma brzydkich kobiet tylko wina czasem brak" i

"Gdy wytrzeźwieje człowiek wtedy inny gust ma inny smak"

Prośba do mod-a niech zamknie ten temat bo jest bez sensu,a tylko głupoty do głowy przychodzą :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Zanim to nastąpi i skoro autor już zna odpowiedź na swe pytanie, pozwolę sobie o małe wyjaśnienie:

Kolego czytaj ze zrozumieniem.

Napisałem, że z silniki 6-cylindrowe są tylko rzędowe, a nie że rzędowe są tylko 6-cylindrowe.

Spoko, czytać trochę umiem. I nawet zdarza się co nieco zrozumieć. Szkoda, że nie działa to w dwie strony.

Moja druga wypowiedź miała być takim małym prztyczkiem (udanym jak widać). Bo kolega autor dostał już w drugim poście odpowiedź, że V6 nie występuje w e36 i e39. A potem Ty kolego Sołtys piszesz to samo, dodając tylko, że w 6-cylindrówkach są tylko rzędówki - o co na marginesie autor wcale nie pytał. To i ja poczułem się w obowiązku cosik dodać, myśląc, że to jakiś łańcuszek. Bo albo nie powielamy odpowiedzi, albo dorzucamy po dodatkowym info i tak się będziemy przerzucać.

Może nie kojarzycie tego tematu o pewnym e46, gdzie chyba z 8 osób napisało, że to anglik. I podobnie jest wszędzie.

Ot i cała tajemnica mojego czytania tekstów pisanych (jak to się u mnie na filologii pięknie nazywało).