Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jesteśmy na etapie poszukiwań BMW serii 1. Chcemy kupić auto, które będzie jeszcze na gwarancji, a z drugiej strony na całkiem nowe jeszcze nie mamy. Zaproponowano nam model 116i z 2010 roku z w/w programu w wersji dosyć bogatej w kolorze marakesch. Prawie jesteśmy zdecydowani tylko nie wiemy jak wygląda zakup takiego auta z tego programu? Kupujemy coś czego nie widzimy, a jak wygląda stan tych aut po sprowadzeniu? Proszę o pomoc w ogólnym opisie tego programu.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Witam,

Też miałem w ten sam sposób kupić autko, problem polegał na tym, że ciężko było trafić fajną konfigurację. Wydając 100tys. oczekujesz już od auta dobrego wyposażenia np.

1 samochód miał dobry silnik ale był słabo wyposażony :(

2 samochód prawie idealnie wyposażony ale silnik nie taki

3 samochód prawie wszystko grało, ale kolor niestety nie przypadł do gustu żonie :)

To prawda że nie można tych aut zobaczyć i tu jest problem :( ja miałem kontakt z trzema salonami, warto o tym pomyśleć, ponieważ mają różny przelicznik Euro i zamawiają różne ilości aut co wpływa znacząco na ich cenę końcową. A cena jest ważna jak zauważyłem to waha się nawet do 5 tys na podobnie skonfigurowanym aucie. Tylko dlatego że jeden dealer zamówił 5 aut a drugi 15 stąd ta różnica. Jest jeszcze jedna ważna rzecz z tego co czytałem auta które nie mają alufelg tylko zwykłe stalówki prawdopodobnie pochodzą z wypożyczalni.

Auta z Premium selection mają przejechane przeważnie od 5000 km do 12000km

Opublikowano

Witam,

Teraz to mamy do myslenia, auto generalnie nam pasuje silnik wystarczy do miasta, wyposażenie naprawdę "bogate" cena około 90 tysięcy rocznik 2010 maj tylko, że przejechane ma 22000tyś km. Teraz pytanie, czy na pewno był użytkowany "należycie" (sformułowanie sprzedawcy)? Podobno jak autko przyjedzie to można spokojnie zrobić oględziny i jak coś będzie poważnego np dziura w tapicerce czy porysowane listwy wewnętrzne to można odebrać zaliczkę.

Musimy się zastanowić.

Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Witam,

trochę dużo na tym liczniku 22tys w 8 miesięcy ? mój samochód miał 8 miesięcy i 13 tys przejechane i był naprawdę dobrze wyposażony plus silnik 118d a cena była niższa od twojego :) możesz wypisać całą konfigurację wyposażenia tego auta ? jestem ciekaw jak to wygląda.

Opublikowano

22 tys za 8 m-cy to typowy przebieg w Niemczech i nic z autem nie powinno się dziać z tego powodu, choć sam kupiłem roczną + 1 miesiąc ze stanem 26 tys. km czyli trochę mniejszy przebieg. Ja robie jak w zegarku 35 tys rocznie od kilku lat ale nie betą a znam takich co wykręcają ponad 50 tys. Pytanie ile będziesz ty przjeżdzał tym samochodem rocznie jeżeli mniej to za dwa trzy lata średni przebieg napewno nie będzie wyglądał źle.

Przy okazji Premium Selection moźesz ponegcojować żeby ci od razu w cenie zrobili przegląd auta (olej, filtry) o ile nie robią tego w ramach oferty, bo za chwilę komputer sam cie wezwie.

Opublikowano

Witam,

Oczywiście poniżej specyfikacja:

Wyposażenie dodatkowe:

Kod opcji

Nazwa opcji

2D1

Felgi aluminiowe Star Spoke 262

216

Servotronic

249

Kierownica wielofunkcyjna

255

Kierownica sportowa skórzana

313

Pakiet lusterek zewnętrznych

321

Elementy zewnętrzne w kolorze karoserii

339

Obramowanie Shadow Line

4CL

Listwa wewnętrzna Marakesz

403

Szklany dach, elektryczny z funkcją otwierania i podnoszenia

423

Dywaniki welurowe

428

Trójkat i apteczka

441

Pakiet dla palacych

473

Podłokietnik z przodu

493

Pakiet dodatkowych schowków

494

Ogrzewanie foteli przednich

502

Spryskiwacze reflektorów

507

Czujniki parkowania z tyłu

520

Światła przeciwmgielne

522

Reflektory biksenonowe

534

Klimatyzacja automatyczna dwustrefowa

563

Pakiet dodatkowego oświetlenia

606

System nawigacji Buseiness

633

Przygotowanie do podłączenia telefonu komórkowego Bluetooth

7MD

Edycja Lifestyle

775

Podsufitka antracytowa Individual

Przepraszam przebieg 24940km.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Ja mogę śmiało polecić BMW z programu PS. Porozmawiaj normalnie z handlowcem, niech będzie człowiekiem, zarobi, ale i sprzeda Ci dobre auto.

Brałem w taki sposób już 3 sztuki - jedna dla mnie i dwie w rodzinie - wszystkie zgodne z wymaganiami i bez problemów do samego końca.

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

W piątek mamy spotkanie zobaczymy.

Mam jeszcze pytanie silnik oczywiście 122KM troszkę szukałem i nie znalazłem ile wynosi spalanie? zwłaszcza w mieście gdzie autko będzie praktycznie tylko używane. Przebieg prawdopodobnie około 5 do 8 tysięcy rocznie max.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
jeżeli nie masz tej choroby, że jak ktoś jedzie przed tobą to musisz go wyprzedzić to latem ok 7,5l/100km a zimą ok. 8,0l
Opublikowano
Witam,

trochę dużo na tym liczniku 22tys w 8 miesięcy ?.

To normalny przebieg ja w pierwszych 12 miesiącach jeżdżąc BMW jako drugim autem zrobiłem 30.000km.

Opublikowano

Witam,

Każdy model 116i ma ten problem z napinaczem łańcucha rozrządu?

Jak tylko wrócimy ze spotkania dam znać, może dostaniemy jakieś zdjęcia.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Trochę drogą chcą, szczerze mówiąc-z ofertami PS w Polsce bywa różnie-trzeba dobrze poszukać i najlepiej osobiście udać się do salonu i tam negocjować. Stwierdzenie, że auta, które mają stalowe felgi pochodzą z wypożyczalni to nieprawda. Swoje auto kupiłem w sierpniu-wrześniu 2010 z przebiegiem 11800km (118d data produkcji marzec 2009) z wyposażeniem i silnikiem, które mnie zadowalało-nie było to to co chciałem ale musiałem iść na ustępstwo albo zapłacić 140 tys za silnik i wyposażenie, które chciałem. Do auta dealer oprócz rabatu-baaardzo satysfakcjonującego przedłużył mi o rok fabryczną gwarancję. Za auto zapłaciłem dużo mniej niż oferta, którą zaproponowano Tobie (z wyposazeni, które masz Ty nie posiadam ksenonów i Nawigacji)

Natomiast znajomy, który kupował jedynkę w 2009-w cenie około 80 000zł stał się właścicielem 120d z połowy 2008 z takim samym wyposażeniem jak Twoje+komplet opon zimowych z oryginalnymi felgami BMW. Auto miało też przebieg około 11 000km.

Także nie pozostaje nic innego jak szukać i rozmawiać bo rozpiętości cenowe pomiędzy dealerami są ogromne-a nie widzę sensu przepłacać za to samo. Gdybyś był zainteresowany namiarami na osobę która sprzedawała mi auto i szczegółami dotyczących cen i negocjacji pisz PW, chętnie odpowiem.