Skocz do zawartości

M40 318i idzie na trzy cylindry...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam znajomy ma problem z silnikiem M40 318i idzie na trzy cylindry, jest iskra na swiecy, swieca jest mokra ale niestety nie pali... dzialo sie to stopniowo... auto chodzilo ladnie i w ciagu nastepnych kilku dni przestalo chodzi na jednym garku.... co sprawdzic... co moze byc nie tak ?? Dodam ze autko nie ma zalozonego gazu, wyminione swiece, byl juz wlany do paliwa dodoatek do czyszczenia wtryskow...

Pozdrawiam dinox

Pozdrawiam dinox
Opublikowano

Skoro jest iskra i mokra świeca to znaczy że nie ma kompresji......ale

Brak kompresji może byc wynikem wielu usterek, więc najpierw trzeba ją zmierzyć, by upewnic się że w tym wątku należy szukać usterki, bo z iskrą np. różnie bywa.

Opublikowano
Ja jak kupiłem auto miałem podobny problem co się okazało czujnik na przewodach WN nie był podpięty tylko sobie wisiał. TO pewnie nie jest rozwiązanie ale warto sprawdzić.
Opublikowano
Ze wstepnych ogledzin... rzeczywiscie nie ma kompresji na garze.. problem z zaworem wydechowym.. teraz pytanie o koszty.. remontowal kiedys ktos glowice... ??
Pozdrawiam dinox
Opublikowano (edytowane)

Ja dziś w końcu rozwiązałem problem moich zmułek... była to dźwigienka i popychacz w zaworze ssącym na pierwszym cylindrze.

Za popychacz płaciłem 44 PLN za dźwigienkę 70 PLN.

Edytowane przez Kyokushin
Opublikowano
Demontaż i montaż głowicy wraz z docieraniem zaworów i wymianą uszczelniaczy to koszt samej robocizny 500zł. Do tego należy doliczyć uszczelkę pod głowicę, kolektor ssący ewentualnie wydechowy, przedniego dekla i być może pokrywy zaworowej gdyż nie wiadomo w jakim jest stanie.
Opublikowano
ten problem juz rozwiazany.... rozpadla sie część nr 13 z tego rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=11_0434&hg=11&fg=25 uszkadzajca popychacz i regulator.... resztki znalzly sie w misce olejowej... WAZNE... jezeli nie macie kompresji ...sprawdzie czy przypadkiem na garnku nie ma podcisnienia !!! (niestety potrzebny dobry przyrzad)
Pozdrawiam dinox