Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Problem jak w temacie. Auto to e39 535 1996,mała navi.Karta działa tylko bagażniku,ale to norma.Ze słuchawki mogę dzwonić i wszystko jest ok,ale gdy wybiorę numer z ekranu navi telefon dzwoni,radio cichnie i to wszystko,nikt mnie ani ja nikogo nie słyszę,gdy ktoś do mnie dzwoni to samo,mogę prowadzić rozmowę tylko przez słuchawkę.Dodam tez,ze z kierownicy mogę odebrać lub zacząć rozmowę,ale tez nic nie słyszę. Nie mogę też wejść w menu telefonu żeby wpisać jakieś swoje numery. W dwóch autoryzowanych serwisach bmw usłyszałem tylko: panie to i tak dużo pan możesz,ciesz się pan,i tyle.
Opublikowano

Primo - nie jedź już nigdy do takiego serwisu. To co mówią oznacza jedno - NIE POTRAFIĄ!

Secundo - jedź do ASO, zapłacisz, ale będziesz wiedział, a może nawet miał sprzęt działający. Czasem warto, ASO nie zawsze oznacza drogo i bez umiejętności warsztatowych. PS. Ja nie pracuję w ASO :lol:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich. Udało mi się w końcu rozwiązać problem z telefonem. Mianowicie przyczyną całej awarii była wymiana głośników z przodu dokonana przez poprzedniego właściciela. Fabryczne głośniki są dwu cewkowe (gdy w aucie jest telefon),wymiana na inne z jedną cewką powoduje,że nie ma gdzie podłączyć sygnału od telefonu.Uprzedzam od razu,że mostek nie wchodzi w grę gdyż telefon,mimo iż słychać dźwięk w obu przednich drzwiach,pracuje w mono i mostkując całe stereo szlak trafi.Pozdrawiam.
Opublikowano
Primo - nie jedź już nigdy do takiego serwisu. To co mówią oznacza jedno - NIE POTRAFIĄ!

Secundo - jedź do ASO, zapłacisz, ale będziesz wiedział, a może nawet miał sprzęt działający. Czasem warto, ASO nie zawsze oznacza drogo i bez umiejętności warsztatowych. PS. Ja nie pracuję w ASO :lol:

A "Autoryzowany serwis BMW" jak napisał autor tematu to przypadkiem nie to samo co twoje ASO?