Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niebawem stanę się posiadaczem BMW E46 najprawdopodobniej z silnikiem diesla a mianowicie 320D przed liftingiem. Chciałbym zapytać jakie modyfikacje można poczynić w tym samochodzie, żeby można było podnieść moc do 180 km? Czy jest to w miarę realne w tym silniku czy wymaga kosmicznych pieniędzy?

Chciałbym przed kupnem wiedzieć i zorientować się co i jak :)

Mam nadzieję, że pomożecie. Z góry dzięki za odpowiedzi i zainteresowanie tematem :cool2:

Pzdr, Maciek

Opublikowano

Na 100% nie pomogę i nie doradzę ale..co mi tam.

http://kocar.pl/pl/baza_ofert/seria_3.php

Zdjęcie 3 od góry to Moja Czarna. Chipowna z przebiegiem 200tyś na zegarku.

Fabryczny silnik dawał mi 118 KM.

Nie wiem jak zachowywałby się gdybym podciągnął na maxa, ale po 74 tyś zero oznak zużycia, problemów itp.

Pozdro. (koszt 2000)

Opublikowano
Na 100% nie pomogę i nie doradzę ale..co mi tam.

http://kocar.pl/pl/baza_ofert/seria_3.php

Zdjęcie 3 od góry to Moja Czarna. Chipowna z przebiegiem 200tyś na zegarku.

Fabryczny silnik dawał mi 118 KM.

Nie wiem jak zachowywałby się gdybym podciągnął na maxa, ale po 74 tyś zero oznak zużycia, problemów itp.

Pozdro. (koszt 2000)

Ciekawe zestawienie. Widzę, że z tych 320D robią 160 km więc już nieźle. A oprócz "wirusa" co jeszcze można wymienić w tym silniku żeby podnieść moc? Ten silnik jest podatny na modyfikacje?

Pzdr

Opublikowano
A oprócz "wirusa" co jeszcze można wymienić w tym silniku żeby podnieść moc? Ten silnik jest podatny na modyfikacje?

przede wszystkich te śmieszne maleńkie tarcze hamulcowe no i kpl sprzęgło to seryjne nie poradzi sobie z przeniesieniem takiego momentu.