Skocz do zawartości

320d APEL to forumowiczów - gdzie kupić uzywane wtryski?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam się z wielką prośbą do wszystkich forumowiczów, potrzebuję komplet używanych wtrysków do mojego BMW, ale nie mam praktycznie żadnych znajomych wśród ludzi zajmujących się handlem części. Czy ktoś z Was ma jakichś znajomych, i mógłby mi pomóc znaleźć jakieś uczciwe (w stanie idealnym) wtryski, z jakiegoś rozbitka, albo anglika. Gdyż wiadomo jak to jest z Alledrogo wszystkie w stanie idealnym, ale pewnie większość tak pisze bo dobrze wyglądają z wierzchu, a nikt nie wie jak pracowały w silniku.

Niestety nie mogę sobie pozwolić na kupno nowych, a regeneracja jest niemożliwa bo jak mi powiedzieli w serwisie Bosha "totalny szrot i nic z nich już nie będzie". W tym serwisie zostawiłem już 850zł za samo sprawdzenie (diagnoza komputerowa (wyszło że są niby dobre) + test przelewowy) wcześniej zainwestowałem w chiptuning 800 zl, ale jak się okazało przez wtryski dało się podnieść moc ze 150KM na śmieszne 163KM, stąd moja desperacja i okrojony budżet, nie chce żeby te 800zl było wyrzucone w błoto.

Opublikowano

ja kupiłęm szt. nie lejąco za stówke z alledrogo ;)

pojeździj popytaj.. w wiekszosci daja gwarancje rozruchowa i jesli leja. zwrot kasy - kwestia dogadania sie

• Członkowie klubu
Opublikowano
Jeśli chip tuning to lepiej nowe albo regeneracja. Nie spotkałem się, żeby nie dało się zregenerować. Znajdź firmę która regeneruje wtryski tylko pamiętaj o kodach bo masz kodowane wtryski. W Warszawie regeneracja kodowanych wtrysków z roczną gwarancją oscyluje w granicach 500-600pln za 1szt.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

INPE mam, ale nie wiem czy podołam sam zakodować skomplikowane to bardzo? A w ogóle konieczne jest kodowanie? wcześniej jak byłem w serwisie na diagnozie powiedzieli, że mam dwa chyba nie wpisane w komputer czy jakoś tak, ale jeździł względnie normalnie, a po przypisaniu nic się nie zmieniło. Czy to o to samo chodzi co kodowanie wtrysków?

Jeśli chip tuning to lepiej nowe albo regeneracja. Nie spotkałem się, żeby nie dało się zregenerować. Znajdź firmę która regeneruje wtryski tylko pamiętaj o kodach bo masz kodowane wtryski. W Warszawie regeneracja kodowanych wtrysków z roczną gwarancją oscyluje w granicach 500-600pln za 1szt.

A jeżeli chodzi o chiptuning, to on raczej nie napsuł, bo przed tuningiem też kopcił i był głosny, a po tuningu wpadł w wibrację ale tylko dlatego, że na hamowni wkręcili go na obroty do chyba 6tyś/min, ja tego przy normalnym użytkowaniu nigdy nie robiłem, więc nie wiem, ale pewnie też by się tak zachowywał.

Opublikowano

hm... a nówki sztuki w boschu zdaje się kosztują ok. 800 za sztuke...

Opublikowano (edytowane)
INPE mam, ale nie wiem czy podołam sam zakodować skomplikowane to bardzo? A w ogóle konieczne jest kodowanie? wcześniej jak byłem w serwisie na diagnozie powiedzieli, że mam dwa chyba nie wpisane w komputer czy jakoś tak, ale jeździł względnie normalnie, a po przypisaniu nic się nie zmieniło. Czy to o to samo chodzi co kodowanie wtrysków?

W sumie to kodowanie to pic na wodę. Mówili mi to goście którzy sprawdzali mi wtryski w serwisie i wiem to z doświadczenia. Przez 2 lata jeździłem na 2 wtryskach które miały inne kody zakodowane w kompie a inne na główce wtrysku i nic się nie działo. Ostatnio wymieniałem wtryskiwacz i zakodowałem wszystkie tak jak mają być. Nic się nie zmieniło. Ani korekcja, chociaz mam na jednym nie ciekawą, ani nic w jeździe, odgłosie wtrysków itp.

Samo kodowanie w Inpie to z tego co pamiętam, wchodzisz w Engine wybierasz swój silnik np M47N DDE 5.0 następnie chyba w active i tam masz coś z IMA.

Na dole po lewej stronie masz kody wtrysków, dajesz F1 czyli change IMA i wpisujesz tak jak w przykładzie. np. dla wtrysku 1 o kodzie 123456 - ima1;123456 i podobnie dla kolejnych wtrysków :p pzdr

Edytowane przez Musti579
Opublikowano

hm... a nówki sztuki w boschu zdaje się kosztują ok. 800 za sztuke...

To by było jeszcze nie tak najgorzej, ale niestety 1200 zł nowy...