Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mój ojciec chce pozbyć się 740il, z silnikiem 4,4. Auto zadbane zawsze serwisowane w aso, bo firmowe, od nowości jego.

Powymieniane wachacze, alternatory, różne duperele, chłodnica, wężyki chłodzenia, duzo się psuło.

Auto ma przejechane 300.000 km i zastanawiam sie czy nie wziąć jej za małą kasę i nie zamontować gazu - lpg.

Co zrobić? Założmy, że kupiłem nowe auto za xx tyś zł., znam jego historie, czy przy takim przebiegu warto instalować gaz, czy coś się może dziać z silnikiem. Czy czekają mnie jakieś znane wam inwestycje?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

każde lub prawie każde BMW z allego powyżej 8-10 lat w idealnym stanie i przebiegiem 130 tkm, w rzeczywistości ma powyzej 300 tkm.

Pewnie sam mam taką, zagazowałem i jest ok. Jak dla mniej lepiej zainwestować w znane, niż kupic drożej i się ździwić.

Tylko troche dziwne że z takim przebiegiem "dużo się psuło".../chyba że mowa o standartowych częściach eksploatacyjnych/

Jesli auto ma rzeczywiście 300 tkm a nie dużo więcej, to jeszcze na gazie trochę polata.

Opublikowano

Powymieniał bym co, choć na 300.000 km to może i niewiele sie zepsuło, a przbieg, no a ojciec za plecami napewno nie grzebał przy liczniku :)

Dziękuję za odpowiedź.

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Spoko - gaz sekwencja - w sprawdzonym warsztacie który umie zagazować auta z większym silnikiem

300 000 to nie jest zabójczy przebieg dla V8 - zwłasza jeśli jeździł nim Twój ojciec

Pozdro

MD :D

Opublikowano
Moja E38 miała 480 tyś była w gazie i chodziła bardzo dobrze. Jak ma 300tys i znasz jej historię kupuj i wkładaj sekwencje ......................jeszcze długo polatasz tym autkiem. Chociaż z tego co sie orientuje M62 jest ekonomiczniejsze od M60 więc może jak niewiele jeździsz obędzie sie bez LPG. Spytaj ojca ile realnie mu paliła PB/100km
Opublikowano

jak każde zadbane bmw przy 300 tys. dostaje drugie życie ;) gaz również bez problemów znosi, lecz trzeba pamiętać o fachowym montażu i dobrej jakości instalce, i przede wszystkim o częściach eksploatacyjnych systematycznie! BMKa napewno odwdzięczy się dobrym sprawowaniem wbrew temu co mówi stereotyp...

A ile litrów pali wam PB 4.4 m62 w manualu? ja nie mogę zejsc ponizej 20 w mieście... ; )