Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

w e38 mam 4:3 z mk2 i bm 24

chcę zmienić na 16:9 z mk4 i bm 54

czy muszę jakieś wiązki dokupywać? wiem że ramkę trzeba zmienić ale czy coś jeszcze?

i podstawowe pytanie czy monitor z e46 - ten z cd, będzie pasować do e38?

czy te monitory z CD miały więcej funkcji od tych z kasetami? bo widziałę filmik z e46 copue z 2005 roku gdzie było mnóstwo jakiś dodatkowych funckji

pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano

Od E46 nie pasuje, może być od E39 i E53.

Nic nie musisz przerabiać w zasadzie to może zostać czytnik MK2 jak i tuner BM24 ale jak zmienisz czytnik na MK4 to zyskasz widok 3D.

Nie pchaj się w CD a lepiej jest zrobić wyjście Aux gdzie może podłączyć mp3 mp4 czi Ipoda ....

Opublikowano

HA wreszcie konkretna odpowiedź, dzięki :)

mam zamiar zamontować emulator zmieniarki więc nie muszę się bawić auxami

poza tym pod aux teraz mam podpięte DVD ale denerwuje mnie że nie mogę operować przyciskami na kierownicy więc montuję ten emulator

jeszcze jedno pytanie

pod co podpina się zmieniarkę? bo wiem że były dwa typy wtyczek i nie wiem czy wpina się ją pod któryś z modułów, który chce wymienić

i czy trzeba ciągnąc jakieś dodatkowe kable, czy tylko połączyć z którymś z modułów w bagażniku?

dzięki wielkie i pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie wiem jak to wygląda w E38 ale powinien być dostępny kabel rozszerzający w serwisie.Ew. sprawdź bo możesz mieć wyprowadzony fabrycznie.