Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie co moze byc przyczyna braku informacji o spalonej zarowce np. cofania? Posiadam e39 z 2001r. , wczesnej mialem e39 z roku 98r. i zawsze mnie komputer informowal o spalonej zarowce. Ktoś moze zna na to odpowiedz?

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Mam pytanie co moze byc przyczyna braku informacji o spalonej zarowce np. cofania? Posiadam e39 z 2001r. , wczesnej mialem e39 z roku 98r. i zawsze mnie komputer informowal o spalonej zarowce. Ktoś moze zna na to odpowiedz?

pozdrawiam

może ktoś dał zablokować sygnał sprawdzający - jest to do zrobienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie w e46 tez to bylo ale chodzilo o zarowke od podswietlania tablicy , nic sie nie wyswietlilo a wiem ze powinno .
Opublikowano
U mnie w e46 tez to bylo ale chodzilo o zarowke od podswietlania tablicy , nic sie nie wyswietlilo a wiem ze powinno .

U mnie dotyczy to kazdej zarowki. Podpinalem kompa (KTS) i nie ma mozliwosci draga elektroniczna zablokowac wyswietlania tego bledu.

Opublikowano

U mnie dotyczy to kazdej zarowki. Podpinalem kompa (KTS) i nie ma mozliwosci draga elektroniczna zablokowac wyswietlania tego bledu.

wyświetlania błędu nie zablokujesz

ale da się zablokować by LCM nie wysyłał sygnału sprawdzającego

blokuje się wtedy jak chce się dać zarówki ledowe (by nie mrugały)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ale niewiem po co ktos by mial u mnie to blokowac skoro mam zwykle zarowki :?

ja mysle ze to jest porostu jakis błąd komputera , cos sie stalo ze niewykrywa tej spalonej zarowki albo wykrywa ale nie wyswietla tej informacji.Chcial bym zeby cos takiego zablokowalo mi sie w Alfie romeo 156 bo tam przepala mi sie kilka razy w roku zarowka postojowa i juz zbrzydlo mi juz ja wymieniac :evil:

Opublikowano
No ale niewiem po co ktos by mial u mnie to blokowac skoro mam zwykle zarowki :?

przeca wynika z pierwszego postu że auto masz niedawno

skąd możesz wiedzieć czy poprzedni właściciel coś nie kombinował ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra nawet gdyby cos kombinował to czemu to by mialo służyć . Koles mial ponad 50 lat i firme w niemcach uważasz ze bawil sie w jakis wiejski tuning i wymienial sobie żarówki w tablicy na ledy a jak sprzedawal to wyjął je i wsadzil mi stare? :lol:
Opublikowano

wyświetlania błędu nie zablokujesz

ale da się zablokować by LCM nie wysyłał sygnału sprawdzającego

blokuje się wtedy jak chce się dać zarówki ledowe (by nie mrugały)

A wiesz moze w jaki sposob sie to blokuje?

Opublikowano

robi to Bartek z Gliowic laptopem - ten co robił chłopakom światła DLR

jest to funkcja jak inne - odhaczasz i po sprawie

tylko to się nie robi by nie było błędu z tablicy rejestracyjnej

wyłancza się sprawdzanie wszystkich żarówek więc nie będzie też błedu z pseudoksenonów

ani z neonów poliftowych

i właśnie dlatego to się robi

arturo e39 ----->> w niemcach taki 50-cio latek jest wstanie zepsuć niejedno auto tuningiem , nie mówiąc już o tym że ludzie mają auto zarejestrowane na siebie a eksploatuje je ktoś inny - pewnie i to będziesz miał trudno sobie wyobrazić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No dobra ja mam teraz takie pytanko , no wiec dzis przepalila mi sie przednia żarówka no i wyskoczyl mi oczywiscie błąd ale oprucz tego zapalily mi sie kontrolki od ASC ABS ta od zaciągniętego ręcznego i w ogóle z radiem cos sie zaczelo dziac (migalo jak by gaslo i sie wlanczalo samo) Dojechalem do domu zgasilem silnik wyjąłem kluczyk i odpalilem ponownie , wszystkie kontrolki zgasly oprócz spalonej zarowki oczywiscie . Mieliscie kiedys cos takiego :?: :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdź klemy i kabel masowy - śruba przy karoserii

Ta śruba jest gdzies tam koło akumulatora?

Opublikowano
sprawdź klemy i kabel masowy - śruba przy karoserii

Ta śruba jest gdzies tam koło akumulatora?

kabel Cię zaprowadzi

jest pod lampą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No dobra . to moze byc to bo akurat tego samego dnia tam grzebałem :?