Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ad: vysteilor - a widzisz też jesteś jednym z tych co myślą że po 200k padnie turbo i najlepiej wymienić cały silnik? A co jeśli wytrzyma 300 tyś?? :)

Dla przykładu, słynna w 335i pompa paliwa, która kosztuje te niesamowicie wielkie 1000 złotych i rzekomo trzeba ją wymieniać co 10 tyś km... tralala, 60 tyś na jednej pompie w tym wypad na tor wyścigowy..., wypad przez pół europy i gnanie z prędkością światła przez niemcy... można? :), wystawię za 90k, jak przyjdzie konkretny klient, z konkretną ofertą to mu oddam naturalni... :)

ad: houek - jak dla mnie cena 99k za Twoje autko jest całkowicie ok. (M-pak, coupe, 3.0 diesel, felgi, dość dobra opcja...), aczkolwiek vysteilor mimo że czasem jego posty są prowokujące :) to tak obiektywnie z boku na to patrzeć to chłopak zna się na cenach... sam szuka samochodu i orientuje się w cenach, zna porównania ile było kiedyś, ile teraz... pewnie w handlu pracuje :)

Jednak najsmutniejsze jest to że w polsce dobre auto po prostu ciężko sprzedać. Może wystaw w dojczlandach?

Tak sam sie zastanów jak sam byś postąpił ? Dałbyś 100 tys zł za 5 letnie auto tej klasy z przebiegiem 160 tys km ?

Kiedy za 180-190 kupisz nowe, mocniejsze F 328i z niezłym wyposażeniem ?

nie każdego stać na dodatkowe 80-90 k.. czasem głupie 5k robi różnice a co dopiero 80+...:)

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Vysteilor

Nie porównuj 330d coupe, która nowa kosztowała w mojej specyfikacji ok 270 tys do nowej f30 w benzynie w dwulitrowym silnikiem za 180 tys (za tyle kupisz raczej biedną opcję)

Na rynku wtórnym taka e92 jak moja to rzadkość. Na tę chwilę na otomoto jest 6 sztuk e92 330d w roczniku 2007 i moja nie jest najdroższa.

Zresztą o czym my rozmawiamy? Moja cena jest taka a nie inna, cena ostateczna jest uzależniona od umiejętności negocjacyjnych kupującego :) Ktoś będzie chciał to auto i podejdzie do tematu poważnie to na pewno gdzieś się spotkamy i ustalimy cenę. Kupcom szukającym okazji dziękuję.

Lepiej pochwal się ile zapłaciłeś za swoją 330i LCI :)

Opublikowano

Wujek jak dla mnie to bym chciał zeby turbina wytrzymywała w 335i i 300 tys km, bo sam bedę od Marca szukał sedana 335i, ale mam znajomego co jest mechanikiem z 10 letnim expem w jednym z najwiekszych ASO BMW w PL i on powiedział, ze jeszcze nie spotkali sie zeby w 335i turbo wytrzymało wiecej jak 170-200 tys km (mówimy o autach serwisowanych i umiejętnie użytkowanych). Przy nieumiejętnym traktowaniu turbo potrafi sie rozpaść w 335i po 70 tys km. To mnie troche przestraszyło.

Houek - jasne, ze tak rynek zweryfikuje ofertę.

Co do 328i F30 to z rabatem 3-4 % za 190 tys zł kupi się już ładnie wyposażoną sztukę.

Chodzi o to, ze zdecydowana wiekszość ludzi wolałaby dać za nawet gołe 328i F30 (150 tys + powiedzmy podstawowe dodatki 10-15 tys) niż 100 tys za 5 letnie auto.

A prawda jest taka, ze jak kogoś stać na to zeby wydać 80-90 tys zł na używane auto, drogie w serwisowaniu to i stać go na kupno samochodu za 200 tys zł tyle, ze w leasingu.

A na nowe auto dostanie sie tani leasing i serwis friko. Dlatego osobom o nawet wysokich dochodach łatwiej jest wziąć w leasing nówke np na 3-5lat, która kosztuje 200 tys zł niż dać 80-100 tys zł gotówki za używany egzemplarz.

Nie zrozum mnie źle, można z Toba normalnie pogadać merytorycznie, życze szybkie transakcji, w koncu to zawsze troche loteria.

Jak masz czas mozesz sprzedawać długo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla mnie zadłużać się na kilka lat na nowe auto to idiotyczny pomysł :) Czasy są bardzo niepewne, więc moja strategia jest taka a nie inna.

Poza tym utrata wartości nowego auta premium to nie dla mnie. Ja celuję w używane auta, bo nie lubię tracić bezsensownie dziesiątek tysięcy złotych w ciągu roku, płacąc za to złodziejską ratę leasingu - przerabiałem to już i wiem, że leasing to tylko fajnie wygląda w ofercie w gazecie :duh: W rzeczywistości koszty operacyjne (np: przy szkodzie komunikacyjnej - wystawienie cesji na wypłatę odszkodowania ok 200zł netto itd) Chyba, że ktoś świadczy działalność usługową, której specyfika wymaga nabijania kosztów, ze względów podatkowych, ale to już inna historia i wtedy lepiej sprawdza się wynajem długoterminowy (znajomego firma nacięła się na to, wszystko super do momentu, kiedy trzeba było zdać auta - wtedy średnio na jeden samochód wystawiali fv na kwotę 5kzł za uszkodzenia eksploatacyjne :duh: - gość finalnie popłynął na tym interesie potwornie, teraz kupił używane auta po innej firmie i lata ze świętym spokojem i kasą w kieszeni)

Każdy ma swój sposób, który niekoniecznie jest gorszy.

Dlaczego sam nie kupisz nowego f30 tylko szukasz świeżej 335i?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myśle też tak jak Ty Houek, nie lubie tracić 60 tyś pln przez pierwszy rok...

zasada jest prosta - jest gotowka - jest auto, nie ma gotówki - ni ma auta. :)

Też mam takie podejście :cool2:

Opublikowano

Zdecydowana wiekszość aut drogich jest w leasing, to całkowicie normalne, na zachodzie nawet bardziej niż u nas.

Zamiast odkładać x lat na dobre auto można je mieć od razu. Prawie wszyscy tak robią z drogimi autami.

Musiałbyś zarabiać naprawde dużo , tam ponad 40-50 tys miesięcznie na rękę żeby odłozyć na dobre auto w jakimś w akceptowalnym okresie czasu.

Co do mnie, zastanawiałem sie nad F30, ale jeżeli mam być szczery to to auto nie zrobiło na mnie specjalnie dobrego wrażenia.

E90 jest według mnie autem ostrzejszym, bardziej sportowym, dopasowanym, mniejszym, twardszym. A ja tego oczekuje od aut.

Ale kto wie ? Jeśli od Marca do Wrzesnia nie znajde fajnego sedana E90 335i to nie wiadomo co będzie.

Opublikowano

Panowie czy jest gotówka czy jej nie ma.. inaczej.. wręcz nie wypada kupować auta za gotówkę - drogiego auta - przy prowadzeniu działalności gospodarczej ale to inna kwestia.. :8)

Houek chce tyle pieniędzy za auto ile chce, jego sprawa. A czy sprzeda za tyle to czas pokaże. Nie ma co darmo oddawać, tym bardziej, że auto tiptop. A wiadomo jak jest z tymi niebitymi na allegro :mad2:

Pzdr.

Opublikowano

A ja jestem staro-polski :) Do mnie te metody z kredytami leasingami ratami pożyczkami itp jakoś nie trafiają... miałem opór aby wziąć kredyt na mieszkanie (pierwszy, jedyny i ostatni w życiu)...

Może jak otworzę własną działalność i zacznę działać niezależnie to może coś sie zmieni...

No nic no, życzę Ci Houek udanej sprzedaży i "rozrywki" z kupującymi... :) - abyś miał co na forum opowiadać :)

Pozdr dla wszystkich :)

Opublikowano
A ja jestem staro-polski :) Do mnie te metody z kredytami leasingami ratami pożyczkami itp jakoś nie trafiają... miałem opór aby wziąć kredyt na mieszkanie (pierwszy, jedyny i ostatni w życiu)...

Może jak otworzę własną działalność i zacznę działać niezależnie to może coś sie zmieni...

No nic no, życzę Ci Houek udanej sprzedaży i "rozrywki" z kupującymi... :) - abyś miał co na forum opowiadać :)

---> Skecz kabaretu: Neonówka - Mam wszystko

Mój ulubiony :D

Pzdr.

Opublikowano
Nikt.....ba, nikt nawet nie zadzwonił :)Martwy, zimowy sezon :duh:

Tu link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/bmw-330-diesel-mpakiet-navi-bezwypadek-C22584591.html

jak to nie ja dzwonilem do Ciebie :D :D .

Opublikowano
Nikt.....ba, nikt nawet nie zadzwonił :)Martwy, zimowy sezon :duh:

Tu link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/bmw-330-diesel-mpakiet-navi-bezwypadek-C22584591.html

jak to nie ja dzwonilem do Ciebie :D :D .

Pewnie dzwoniłeś po napisaniu posta - poza tym jesteś jedyny :)

nie pamietam kiedy dzwonilem . Fajne to auto i zwraca uwage ale no wlasnie... cena (bez fvat) , a po drugie zwykle naglosnienie :( - troche bida jak w aucie za taki hajs :roll: .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla mnie w aucie ważna jest mechanika i stan nadwozia - muzykę kocham, ale wolę jej słuchać w domu. Jak ją kupowałem to szukałem ok pół roku i po obejrzeniu kilku "igieł" bylo dla mnie bez znaczenia czy auto ma audio, m pakiet i inne bajery. Pooglądaj trochę szrotów to też zmienisz priorytety :)
Opublikowano
Dla mnie w aucie ważna jest mechanika i stan nadwozia - muzykę kocham, ale wolę jej słuchać w domu. Jak ją kupowałem to szukałem ok pół roku i po obejrzeniu kilku "igieł" bylo dla mnie bez znaczenia czy auto ma audio, m pakiet i inne bajery. Pooglądaj trochę szrotów to też zmienisz priorytety :)

spoko , ja tez wiem czym jezdze i wiem jakie auto mnie interesuje. Nie mowie tu o szrotach . Kazdy ceni auto na tyle ile uwaza i ma do tego swiete prawo. Inna sprawa ile bedzie sprzedawac taki samochod :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witaj w klubie myslałem ze takie myslenie juz jest na wymarciu

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko kolega z forum mmcv...poza tym cisza. Nie wiem o co chodzi. Pewnie o cenę, ale jak konkretny klient się znajdzie to o cenie można porozmawiać.
Opublikowano

Chory rynek...podejrzewam, ze nawet jakbyś wystawił za 79 do negocjacji to nie byłoby dużego zainteresowania... :duh:

Choć auto realnie warte spokojnie co najmniej te 85 a nawet 90 tys.

Opublikowano
a ty vysteilor swoje sprzedałeś że podpis pod awatarem zmieniłeś? :)

Mowisz houek, że nikt do Ciebie nawet nie zadzwonił??

Nie , nie sprzedałem, ale zastanawiam się , bo być moze znajomy bedzie chciał kupić...

Musze to przemyśleć czy jest sens sprzedawać to auto z takim przebiegiem 50 tys km....

Oczywiscie szykuje się na F30, ale to za chwile.

• 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie przejmuj się, że nie ma zainteresowania Twoim autem.

Nie pamiętam dokładnie kiedy wystawiłem swoje auto do sprzedaży ale to był październik albo listopad. Pierwszy klient odezwał się w marcu. Gdyby nie problemy z zakończeniem leasingu auta już by było sprzedane. Po paru dniach po tym jak byłem z kupującymi w Fusie na przeglądzie przed zakupowym zadzwonili do mnie z Auto Reduty, że mają klienta na moje auto i to za cenę wyższą niż dawali ci pierwsi :)

Jak bym napisał ile dawał ten drugi klient to naszego forumowego speca od procentów i wyliczeń rozbolałaby głowa :mrgreen:

Z ceny nie ma co schodzić bo to do niczego nie prowadzi.

Ps. ładne auto :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Heheheheh, ja się nie przejmuję. Ostatnio był ktoś oglądać, ale.....typowy oglądacz skorzystał z okazji darmowej przejażdżki. Auto służy mi na no co dzień bardzo dobrze i nie pali się. Oczywiście jak się sprzeda to będę też zadowolony. e92 to auto, które potrzebuje konkretnego klienta, który szuka właśnie tego.

Mnie wkurza tylko, że króluje CCC, złomy z kręconymi licznikami z Francji, Włoch itd zmieniają właścicieli, a porządne, zadbane sztuki wiszą na otomoto miesiącami, bo właścicielowi szkoda oddać za bezcen. Cóż, taki mamy rynek.

A Ty co masz zamiar kupić po e92? Sam mam dylemat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.