Skocz do zawartości

Światła do jazdy dziennej i wspomaganie cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U siebie sam montowałem światła dzienne koło p/mgielnych , ponieważ jest to jak dla mnie jedyne sensowne wizualnie miejsce.

W połączeniu z orginalnymi ringami ( postojówki ) które dzięki wymianie żarówek na led markery świecą na biało wygląda to tak :

http://img684.imageshack.us/img684/889/img8259k.th.jpg,http://img402.imageshack.us/img402/413/img8260m.th.jpg

Oczywiście dzienne zapalają się automatycznie po włączeniu zapłonu i gasną gdy włączone są światła mijania ( zgodnie z przepisami :) )

Są to takie lampki link

Niestety ringi są widoczne gdy na dworze szarówka/ciemniej :( , wiec w pogodne dni ich nie włączam tylko na samych dziennych jeżdże.

W kwesti czujników parkowania to sam mam org. PDC i działa nie najgorzej ale jeśli bym miał montować od zera jak w twoim przypadku też bym się skucił na kamere.

Porażka... Jest to na zasadzie Audi nowe ma, nawet Opel nowy ma, to co, ja w BMW nie będe miał? :duh: :duh: :duh: Dziwie się zwłaszcza Tobie, bo jako że mając auto po FL to mogłeś uaktywnic DRL jak fabryka przykazała...

Opublikowano

Panowie, myślę że to czy ktoś chce sobie zamontować takie cuda na kiju to kwestia gustu, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje (sam mam aktywowany DLR i myślę że jeśli ktoś chce mieć światła dzienne w e-39 to jest to najlepsze rozwiązanie, chociaż nie pozbawione minusów).

Z drugiej strony czy uważacie że LIMUZYNY ze stajni VW czy Audi z DLR na ledach nie mają godności i klasy? :duh:

Opublikowano
Oczywiście, że mają, ale jezeli jest to orginalnie stylistycznie wpasowane jako całość.

AMEN Bracie :cool2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Tak się dzisiaj przypatrywałem temu miejscu...czy aby montaż świateł nie zakłóci przepływu powietrza do hamulców? :roll:

Pozdrawiam

Jacek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No więc wyszło trochę inaczej. Okazało się, że zamontowanie lamp Heli byłoby zbytnią ingerencją w dolny spojler. Mój elektryk zrobił więc ciekawe rozwiązanie. Podłączył jako światła dzienne halogeny przeciwmgłowe :mrgreen:

Działa to tak, że uruchamiają się wraz z silnikiem (tylko one), gasną po włączeniu mijania. Oczywiście pracują również jako przeciwmgłowe, w tradycyjny sposób.

Kupione światła Heli pójdą do 520 - tam nie mam przeciwmgłowych więc jest świetne miejsce do ich zamontowania.

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano

Jadąc na światłach do jazdy dziennej zaprogramowanych na reflektorach drogowych na xx% mocy nie wzbudzasz żadnych emocji u policjantów. Jadąc w dzień na halogenach jesteś dla nich doskonałym adresatem do wlepienia mandatu za jazdę na światłach przeciwmgłowych kiedy tej mgły nie ma.

No ale każdy robi tak jak lubi...

Pzdr.