Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM W MOIM BMW E60 KUPILEM OPONY GOOD YEAR ALE NIE SRC (RUN FLAT) BO TAKIE POWINNY BYC ALE NORMALNE . MAM DWA PYTANIE.

CZY MOGE TAK JEZDZIC A ROBIE DUZO KM. I POKAZALO MI TYRE PUNCTURE WYKRYLO ZE NIE MA RSC.CO MAM ZROBIC? BARDZO PROSZE O ODP.

Opublikowano
WITAM W MOIM BMW E60 KUPILEM OPONY GOOD YEAR ALE NIE SRC (RUN FLAT) BO TAKIE POWINNY BYC ALE NORMALNE . MAM DWA PYTANIE.

CZY MOGE TAK JEZDZIC A ROBIE DUZO KM. I POKAZALO MI TYRE PUNCTURE WYKRYLO ZE NIE MA RSC.CO MAM ZROBIC? BARDZO PROSZE O ODP.

1. Możesz.. tylko licz się z tym że będziesz musiał sobie wrzucić dojazdówkę do bagażnika. Jazda w tym przypadku bez zapasu jest dla mnie nieco idiotyczna.

2. Ja miałem tak samo po zmianie opon z RSC na zwykłe.. ale to pewnie nie wina tego że włożyłeś zwykłe zamiast RSC tylko poprostu nowe opony się w jakimś stopniu inaczej toczą albo są więcej/mniej napompowane od poprzednich i komputer to "wyłapał" zrób ponowną adaptację/ reset w zakładce RPA w i-drive i powinno być wszystko ok - bynajmniej tak było w moim przypadku.

:)

Opublikowano
Ja mam RunFlaty 245/45/17 i nie polecam - twardo i ciężko auto utrzymać na koleinach których to w naszym kraju nie brakuje!A mam zwykłe zawieszenie pewnie w połączeniu RunFlat+zawieszenie sport/M to pląby wypadają!
Opublikowano
Ja mam RunFlaty 245/45/17 i nie polecam - twardo i ciężko auto utrzymać na koleinach których to w naszym kraju nie brakuje!A mam zwykłe zawieszenie pewnie w połączeniu RunFlat+zawieszenie sport/M to pląby wypadają!

plomby jak plomby.. zęby wypadają!! :mad2: :mad2: :mad2:

Wiem bo przez pewien okres jezdziłem na setupie 245/40R18 RSC + zawias sportowy.

Nic miłego naprawdę. Na szczęście szybko zmieniłem na zwykłe gumy.