Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jeździłem dziś rano i nie było żadnego problemu, teraz pojechałem kilka km i zaczęło mi coś dziwnie buczeć pod maską podczas kręcenia kierownicą, bez kręcenia na wolnych obrotach słychać jakieś zgrzytanie ale bez buczenia. Ten dźwięk dochodzi z prawej strony pod maską (strona kierowcy) w okolicach korka od płynu wspomagania. Co sie mogło stać? Domyślam sie że cos ze wspomaganiem?? Siada pompa?
Opublikowano
spr. czy nie ubywa Ci oleju od wspomagania.. jeśli ubywa. weź auto na kanał i zobacz czy na ośce nie ma przecieków ;)
Opublikowano

prawdopodobnie brakuje Ci płynu do wspomagania

miałem podobną historie w aucie firmowym

http://img200.imageshack.us/img200/2941/zdjcie0196001320x200320.jpg

...na tym osiedlu

gdzie BEEMKA jest

prawie jak BENTLEY...

Opublikowano
no też tak obstawiam że brakuje płynu , to jutro musze kupić i dolać, tylko powiedzcie mi jaki tam wchodzi płyn?? jakaś nazwa?? co jak co ale płynu do wspomagania jak do tej pory w żadnym swoim aucie nie musiałem uzupełniać
Opublikowano
Jeśli jest poziom płynu to może być tak jak w moim przypadku stary płyn i po jego wymianie już 2,5 roku wszystko OK.
Opublikowano

JAK od niedawna masz auto to proponuje wymienic płyn od wspomagania bo zdażają sie przypadki ze ludziska uzupełniają brak tego oleju hydraulicznego zwykłym olejem silnikowym co daje własnie taki efekt!

od tego zacznij, a jak masz wyciek to obniza on cisnienie w układzie co powoduje nie tylko buczenie ale i duze opory przy ruszaniu na boki kierownicą na postoju w czasie jazdy słychac tylko owe buczenie

Opublikowano
płyn wymieniłem, był fatalny, na płukanie poszedł hipol z orlenu a zalałem ostatecznie mobila. wymiana troche pomogła, nie buczy głośno przy kręceniu kierownicą, tylko jak sie otworzy maske to słychać lekko jakis hałas z pompy wspomagania jak się kręci kierą, ale nie dużo. W dodatku pompa ma lekki wyciek, tak że już wiadomo co... pompa do wymiany, ale to za tydzień , po wypłacie:)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
zregenerować? pompe wspomagania?? jaki koszt takiej regeneracji i kto to może zrobic?? jeszcze się za to nie zabrałem, jeździ sie w miare ok troche buczy ale tylko lekko przy kręceniu kierą, słychać tylko przy otwartej masce.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
płyn wymieniłem, był fatalny, na płukanie poszedł hipol z orlenu a zalałem ostatecznie mobila. wymiana troche pomogła, nie buczy głośno przy kręceniu kierownicą, tylko jak sie otworzy maske to słychać lekko jakis hałas z pompy wspomagania jak się kręci kierą, ale nie dużo. W dodatku pompa ma lekki wyciek, tak że już wiadomo co... pompa do wymiany, ale to za tydzień , po wypłacie:)

jakim płynem zalałes układ wspomagania? wymiana plynu jest prosta - jak ją się robi?

jakis konkretny płyn do wspomagania jest zalecany do e46?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
buczenie ustało po kilku dniach i nic nie cieknie już, widocznie sama wymiana wystarczyła. Narazie pompa nie wymieniona bo nie ma potrzeby. Płyn wymieniał mi kolega, zostawiłęm mu auto wieczorem a rano odebrałęm gotowe:) Płyn zalany to Mobil 1 ATF 220 czerwony.