Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...chciałbym zapytać jak z tym kompresorem od merca do m20...poniewaz turbo jest zbyt drogą zabawka a swap silnika nie wchodzi w gre chcę jakoś zwiększyc moc w moim b25 :D i wpadłem na pomysł kompresora.Pytanko kieruje do tych co maczali palce w tym temacie,jak załozyc takie cudo,co potrzebuje :) moze ktos z was montował już kompresor... pozdrawiam
Opublikowano

Mam takowy do sprzedania EATON M62. Mam kupca jednego i czekam na odpowiedź od niego całkowity koszt to 1300 zł w wysyłką :cool2:

Tak jak i turbina potrzebuje coś co go będzie sterować czyli DET 2/3 czyli ECU master. Do tego potrzeba ci inne wtryski np z BIturbo Volvo 315cc . Musisz odprężyć silnik choć jeżeli ładujesz do max 0.5 bara nie jest to konieczne ale za to konieczne porządne wysterownie/ strojenie map i wogóle. Potrzebujesz Blow off czyli zawór upustowy, Sonde aby mierzyła AFR najlepiej Innovate LC1 z wyświetlaczem, Zegar ciśnienia Boost...wiele tego,Intercooler ...

NIe ma doładowania tanim kosztem chyba że chcesz zajechać silnik :nienie:

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
  • 9 miesięcy temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jestem w trakcie montażu M62 w M50B25 i lista części jest bardzo długa...

kompresor

BOV

wtryski

człodbnica cieczy, zbiorniczek

interccoler

mocowanie kompresora

koło pasowe

pasek

przewody wone

przewody powietrzne

opaski

złącza, redukcje

ECUMASTER

hamulce

Dużo pracy, przymiarek, strojenie itd...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam takowy do sprzedania EATON M62

... to jednak zrezygnowales z ladunku swojego 325i?? :|

No niestety narazie się poddałem bo cieńko przędze. Na razie jeżdżę Strokerem ale trzeba jeszcze wiązkę z m50b25 ze sterem 413 włożyć bo jeżdżę na automacie ,a sterownik Siemens jest kosztowny w modyfikacjach,więc napewno zawita ster Bosch 413 i manual jako skrzynia

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif