Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem ze światłami długimi jest taki że najpierw świeciły cały czas obydwa światła długie nie jedno jak w starszych wersjach przed 2000r a teraz jak manetkę włączę to są wyłączone światła a jak ustawie w pozycji wyłączone to są włączone podejrzewam moduł lcm u mnie jest

lcm III b ponieważ manetkę już sprawdzałem może ktoś miał podobny przypadek proszę o podpowiedz

Opublikowano
ja tez miałem taki sam problem i u mnie był walniety moduł lcm musiałem go wymieniac na nowke bo nie dało rady zrobic u was podejrzewam ze moze byc to samo chociaz nie koniecznie pzdr
Opublikowano
mi zamawiali chlopaki z warsztatu za moduł dałem 400zł(uzywka) a nowy to nie wiem ile kosztuje no i wymiana zalezy kto ile tam bierze ogolnie jeszcze dwie pierdoły takie robiłem to zapłaciłem razem 700zł
Opublikowano

Witam

Swego czasu sam naprawiałem moduł swiateł, link jak to zrobic wyszperałem na Tym forum. Wszystko opisane krok po kroku jak to zrobic. Wymienia sie 3 ( triaki) 50 pln i po sprawie. :mrgreen:

E34 524 TD Było 528i obecnie
Opublikowano

Ja miałem sytuację (528i '97 Touring), gdzie jeden reflektor przedni świecił non stop długim światłem. Serwis orzekł, że problemem jest właśnie LCM i wymienił go na używany (150 PLN z wymianą). Światło zaczęło palić się jak trzeba, ale wyskoczył błąd tylnej lampy. Wszystkie żarówki były sprawne, a to co generowało problem, to trzeci stop w klapie (po odpaleniu mrugał chwile jak rasowy wóz policyjny :norty: ). Początkowo myślałem, ze to wiązka, która faktycznie była do poprawienia, ale finalnie wyszło na programowaniu samego modułu LCM. Podobno były dwa rodzaje stopów - diodowe i żarówkowe. U mnie był "ten drugi" rodzaj i trzeba było przeprogramować sam moduł LCM. Ponoć nie jest to oczywiste zadanie, bo standardowo robi się jakieś globalne programowanie i jak coś było zmieniane przez właściciela "piracko" to po nim może przestać działać, ale w końcu w serwisie udało się zaprogramować sam LCM i wszystko wróciło do normy.

Finalny koszt za całość (moduł, montaż, programowanie) stanęła na 250 PLN i kilku godzinach roboty (z czego część to szukanie rozwiązania). :mrgreen:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
mialem to samo, tez mi swiecily dwa swiatla dlugie, na szybko wyjalem wtyczki od lamp zeby nie oslepiac innych kierowcow i pojechalem do magika, wsadzilem u niego wtyczki na swoje miejsce to usterka ustala sama, dodam tylko ze przed wizyta u elektryka odlaczalem akumulator-moze reset mu pomogl, w kazdyn badz razie usterka jak do tej pory sie nie powtorzyla
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
problem znowu powrocil, dalej swieca oba swiatla drogowe, trzeba chyba zabrac sie za ten lcm :mad2: , czy ten modul oferowany na aukcji na alegro od 528i bedzie taki sam jak w 530d po lifcie?
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
  • 5 lat później...