Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,posiadam 523i z 1998,mam problem z wylaczona kontrola trakcji.Byla u mechanika,ktory wymienial czujnik walka rozrzadu i jak ja odebralem to pali sie lampka od asc,przelacznikiem nie moge jej wlaczyc.Po podlaczeniu pod kompa nic nie pokazuje.Moze to bezpiecznik?tylko gdzie sa?moze to co innego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro komp nie pokazuje żadnego błędu stawiam na linkę od trakcji.

http://img816.imageshack.us/img816/8116/ascmq8zr0.jpg

Koszt niewielki, wymiana bardzo prosta.

Opublikowano

siema

Od kilku tygodni borykalem sie z podobnym problemem

komp nic nie pokazal, linka byla ok tak wiec mechanik chcial wymienic czujnik kąta kierownicy!

Okazalo sie ze wszystko bylo OK wtyczka od tego czujnika kąta wypadla. Nalezalo zalaczyc ta wtyczke i zrobic kalibracje.

pozdr

Opublikowano
A czy ta linka pokazana na tej fotce musi być jakoś specjalnie wyregulowana, napięta? W poprzedniej bemce pamiętam że jak zdjołem przez przypadek ta linke to świeciła sie trakcja, a w obecnej też zapaliła sie trakcja a mam pęknięty ten dzyndzel plastikowy obracany z gwintem od prowadzenia linki.