Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Jadąc dziś autem zauważyłem pewna dziwną sytuację. Gdy włączę wycieraczki i wycieraczka jest w pozycji najbardziej wychylonej, gdzie ma już odbić, to gdy nacisnę pedał hamulca (pedał oczywiście musi być w magicznej pozycji nie za mocno wciśnięty), czuję lekkie pykanie pedału. Jest to dokładnie w rytm wycieraczki (w zależności jaką se prędkość ustawie).

Sytuacja może wydawać się śmieszna ale ... testowałem wielokrotnie bo sam myślałem, że mam jakieś zwidy ...

Co to kurde może być ?

Edytowane przez yoB
Opublikowano

też tak mam i nawet chciałem o tym napisać na forum ale zrezygnowałem z tych samch obaw, które Ty wymieniłeś :duh:

Zatem dzięki że napisałeś o tym bo niemożliwe żebysmy obaj mieli zwidy.

Opublikowano
Też tak mam. Norma. Zdaje się nawet jak sprzęgło wciśniesz i trzymasz, to też można wyczuć wycieraczki. Na początku wydawało mi się, że obluzował się mechanizm, który właśnie przykręca wycieraczki, ale po chwili jakby tak było, to by to latało, a nie lata. Ten typ tak już ma :D

E30, E36, E60, E87, F48

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
To co piszesz to norma w tych autach,zreszta w E90 jest to samo.