Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I moje E60 jest tego najlepszym przykładem :D

Mam silnik który wcześniej był montowany w E39 i E46

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
To, że się nie spotkałeś, nie znaczy, że BMW nie montowało tego silnika do E60. :) Wszystkie 231KM to M54.

Nie napisałem przecież że BMW tego nie montowało... :mad2: :wink:

nie spotkałem się.. czyli mało e60 jeszcze w swoim życiu widziałem :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No sorry, źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź. Myślałem, że sugerujesz, że takowych E60 w ogóle nie ma. ;)
Opublikowano
A z rozpędu pojechali. :) Zapomnieli się na linii montażowej. :D :D :D

A tak na poważnie, to po prostu była to w miarę nowa konstrukcja montowana dopiero od 2000 roku i przez pierwsze kilka lat dalej ją montowano w E60/E61 (dokładnie to do końca 2005 roku chyba).

W Europie w kwietniu 2005 zastąpiono M54 nowszymi silnikami w E60. Nie wiem jak w USA.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Kolego nie chcę być uszczypliwy, ale masz rozrzut jak piaskarka w zimie -> najpierw model z 2008 roku po FL z przebiegiem 34.000 mil a teraz pytasz o 2005 rok z silnikiem M54 :) i przebiegiem 139.000 mil....

Moderator nam poukreca j..a za tego off topa tutaj :D

Wytlumacze sie tylko szybciorem ze zobaczylem e60 530i w atrakcyjnej cenie z 2005 roku w cenie ponad polowe nizsza niz mialbym dac za model z 2008r. Pomyslalem wiec po co mam przeplacac za praktycznie ta sama bude?? Jednak wysoki przebieg (135tys mil jak na tutejsze realia to prawie kosmos) i zwiazane z tym powazne problemy przy pozniejszej odsprzedazy oraz olewatorskie podejscie sprzedajacego ustanowily mnie w przekonaniu ze powinienem raczej zostac przy 528i z 2008, a i ten mozna kupic juz w atrakcyjnej cenie z przebiegiem rzedu 60 czy 70tys mil. 70tys mil to nie tragedia jak na prosta 6tke, a ceny wyraznie nizsze niz analogiczny rocznik z przebiegiem 30-35tys mil.

Wracajac do tematu mialem okazje pojezdzic ostatnio u dealera na probnej 528xi wyposazona w bohatera mojego tematu czyli joystick. Dzialanie bez zarzutu i fajny wyglad :cool2: :cool2: ogolnie wizualnie lepiej od tradycyjnej paly

Edit: Dziekuje kolegom wyzej za rozwianie watpliwosci dotyczacych istnienia motoru M54 z np. e39 w BMW e60