Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników marki BMW. Mam pewne pytanie dotyczące samochodu bmw e36 2.0 coupe, zamierzam nabyć właśnie taki samochód znalazłem juz na allegro swoją szarą myszkę :P i tu właśnie powstają moje pytania.

1. Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie

2. Jaka cena części

3. Jak sprawdzić autentyczność licznika

4. Czy warto przed zakupem jechać samochodem na stacje diagnostyczna

oraz sami obejrzyjcie:

http://allegro.pl/bmw-e36-320i-97r-122tys-km-stan-idealny-m-pakiet-i1400454311.html

Silnik m52 czy on jest na podwójnym vanosie?

Czekam na wasze wypowiedzi.

Opublikowano

1) Mnóstwo wątków na ten temat. W praktyce, jeśli ktoś chce coś ukryć, to i tak to ukryje. W Polsce żyjemy.

2) Do przejścia. Rzuć okiem na alledrogo na elementy eksploatacyjne [klocki, tarcze, sonda, przepływomierz, etc.] i zobacz, czy to dla Ciebie dużo.

3) Nie da się. Patrz raczej na rocznik, wytarcie pedałów, kierownicy, przetarcia na tapicerce. Na podstawie tego coś tam można oszacować.

4) Tak.

Opublikowano
Dzieki kolego. A co do autentycznosci licznika kolega mi mowil ze jest mozliwosc jakiejs kombinacji po ktorej pokazuje sie autentyczny przebieg samochodu, ale czy to jest prawda to niewiem...
Opublikowano
to jest tylko jeden vanos. ze zdjeć to lalka. gdybym teraz miał kupic coupe 2.0 to bym tego nie zrobił :nienie: trafiłem na piekny i równy egzemplarz. w praniu wyszło inaczej. był to typowy german. mial wstawiona cwiare i tylne sanki ktos wyrwał od palenia gumy. była tak bita ze koles musiał zalozyć gwint zeby auto stało prosto. pół roku w moich rekach i dopiero porobiłem wszystko zeby miało rece i nogi ale ile nerwów z tym zakupem :mad2: masakra. proponuje sprawdzic auto z mechanikiem i nigdy sie nie napalaj. pozdrawiam
Opublikowano
Mam ojca mechanika takze napewno go ze soba zabiore :) oraz prawie napewno pojade z nia na stacje diagnostyczna zeby posprawdzac wszystko. Czytalem jeszcze cos o numerze VIN czy jakos tak, ale co to jest to niewiem. podobno warto jest to sprawdzic gdyz mozna sprawdzic czy wszystkie czesci sa od tego modelu chodzi np o silnik itp... zobaczymy jak to bedzie narazie jestem niesamowidzie napalony na nia przynamniej z zdjec jest tak jak kolego napisales lalka :)
Opublikowano

Cześć,ze zdjęć całkiem fajny samochód,tylko ten przebieg wygląda mało wiarygodnie.Oczywiście jest szansa ze faktycznie ktoś mało nim jezdził,ale patrząc na przebiegi innych aut w tych rocznikach daje to dużo do myślenia.

Jeszcze na koniec dodam że w podobnej kasie można mieć e39 ,które wygląda bardziej świeżo ( oczywiście kwestia gustu ) Pozdrawiam

Opublikowano
w gre wchodzi tylko coupe :) przygladalem sie jeszcze e46 ale to juz za duzo pieniazkow trzeba wydac na taki samochod. Takze e36 coupe z full m pakietem to jest to co mnie interesuje :) a co do przebiegu to od razu jak go zobaczylem wybuchlem smiechem to jest wrecz niemozliwe zeby ten samochod tyle mial ...
Opublikowano

VIN - Vehicle Identification Number - powinno wyjaśnić wszystko. Dość świeży temat z naszego forum, polecam lekturę: viewtopic.php?f=68&t=144973

A warto sprawdzić choćby z tego powodu, żeby zobaczyć, czy na samochodzie są te same numery co w dowodzie. Wiadomo.

Magiczna Kombinacja O Której Mówił Twój Kolega ;) wygląda następująco:

1) wkładasz kluczyk do stacyjki

2) naciskasz przycisk zerowania dziennego stanu kilometrów

3) przekręcasz kluczyk w pierwsze położenie

4) oglądasz kombinacje różnych cyferek na wyświetlaczu a na koniec paradę wskazówek

Pewnie mu o to chodziło. Od razu Ci powiem - nie działa. Temat poruszany dziesiątki razy i już chyba nikomu się nie chce tego prostować. To jest test zegarów. Jedna z wartości liczbowych przedstawianych na początku oscyluje w granicach 300 tys., obok się świeci "km" - ktoś kiedyś wpadł na pomysł, że to jest "autentyczny przebieg". "km" to jednostka w jakiej operuje licznik, 300 tys. - w tym momencie nie pamiętam, co to jest dokładnie, jakiś numer produkcyjny or something - w każdym razie na pewno nie przebieg.

Można podpiąć samochód pod komputer i w ten sposób odczytać przebieg, bo o ile się nie mylę, jest on zapisywany i w pamięci zegarów [ciekawostka: w teorii wymieniasz zegary, zmieniasz przebieg samochodu - może dać do myślenia] i w DME.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.