Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , jak w temacie. Ma ktoś porównanie 3.0d do ML 320 CDi ? Tata pomału myśli nad zmianą samochodu. Nie miałem żadnego doświadczenia ani z jednym ani z 2 ww samochodem, a on sam również nie wie co bardziej mu się podoba :) W czxym E70 jest lepsze/gorsze od W164 z góry dziękuje za odpowiedzi.
Opublikowano
Kolego takich porównań w internecie jest cała masa są kompleksowe od A do Z. Na tym forum nie zawsze tego typu pytania dostarczają obiektywnej odpowiedzi, myślę że nie muszę mówić dlaczego.,.
Opublikowano

Największą bolączką ML-a w tym i Gl-a jest zawieszenie pneumatyczne. Przez 5 msc. użytkowałem ML 350 w benzynie i miałem problemy z wtryskami, dwoma cylindrami,elektroniką oraz jak wcześniej podałem zawieszeniem. 320 cdi to zdecydowanie najlepszy silnik w ML-u.

X5 w 3.0 d bardzo dobry wybór, na pewno wytrzymalszy od 35sd. Sam żałuję, że nie wybrałem 30d.

pozdrawiam

Opublikowano
Dokładnie ok. rok temu miałem podobne dylematy. Sugeruję ojcu zkorzystanie z jazdy próbnej (ML'a w Aninie dali mi na pół dnia). Jest to najlepszy sposób na podjęcie decyzji, jaka była moja... wiadomo:)
Opublikowano

WITAM

MIAŁEM DWIE SZTUKI MERCEDESA ML 320 CDI 2006r 94TYŚKM POWIEM TAK AUTO OGÓLNIE SPOKO CICHE WYGODNE PRASTIZOWE TYLKO ŻEBY NIE TA SKRZYNIA 7-GTRONIC W PIERWSZYM PRZYPADKU POJECHALISMY Z RODZINA W GÓRY OKRES ŚWIĄTECZNO NOWOROCZNY I PADŁA SKRZYNIA POPROSTU PRZESTAŁA ZMIENIAĆ BIEGI TNZ.ZMIENIAŁA DO 4 BIEGU I KONIEC BLOKADA ANI W GÓRE ANI W DÓŁ PO KAZDYM ZATRZYMANIU GASZENIE AUTA ODPALANIE I TAK SAMO DO 4 BIEGU I KONIEC... DOJECHALISMY JAKOŚ DO SERWISU DO KRAKOWA I PO DIAGNOZIE ZAPADŁ WYROK... PADŁA SKRZYNIA!!!! :mad2: NIBY SPOKO BO AUTO WÓWCZAS JESZCZE NA GWARANCJI OCZYWISCIE DOCIEKANIE SZUKANIE DZIURY W CAŁYM... PONAD 30 TYS NOWA SKRZYNIA ALE WYMNIENILI TRWAŁO TO MIESIĄC ALE AUTO ZOSTAŁO SPRZEDANE I PO SPRAWIE... W 2009R ZAFUNDOWALISMY SOBIE GL 320 CDI 2007R 108TYŚKM TO JEST NAPOMPOWANY ML AUTO DUŻE I TO BARDZO I JAK MOGŁO BYĆ INACZEJ PADŁO CO??? SKRZYNIA BIEGÓW A KONKRETNIE PŁYTA STEROWANIA JEST MONTOWANA W SKRZYNI KOSZT NAPRAWY OKOŁA 7TYŚ ZŁ+OLEJ+FILTER+USZCZELKA+ADAPTACJA= OKOŁO8300TYŚZŁ RAZEM...PODZIEKOWAŁEM MERCEDESOWI ZA WSPÓŁPRACE WSIADŁEM W BMW X5 E70 3,0D 2008R 78TYŚKM NARAZIE OKI TYLKO AKUMULATOR PADŁ I PO WYMIANIE PRZESTAŁ DZIAŁAĆ DŹWIĘKOWY PDC:\

Opublikowano
Największą bolączką ML-a w tym i Gl-a jest zawieszenie pneumatyczne. Przez 5 msc. użytkowałem ML 350 w benzynie i miałem problemy z wtryskami, dwoma cylindrami,elektroniką oraz jak wcześniej podałem zawieszeniem. 320 cdi to zdecydowanie najlepszy silnik w ML-u.

X5 w 3.0 d bardzo dobry wybór, na pewno wytrzymalszy od 35sd. Sam żałuję, że nie wybrałem 30d.

pozdrawiam

A w X5 pneumatyczne nie jest zmartwieniem?

Opublikowano

e70 może mieć samopoziomujące pneumatyczne zawieszenie, tyle że bez regulacji w opcji za ok 4tys.zł

masz coś takiego w tej swojej wyposażonej niemal na maxa :8) ?

Opublikowano

być moze i jest tak jak mówisz jednak wiem czy jezdże i powtórze sie ze ja w swojej e70-tce czegoś takiego nie mam...są normalne amortyzatory i sprężyny

i nawet nad tym nie ubolewam bo jeżeli jest coś takiego jak pełna pneumatyka to powinna być regulacja... np.Ml w164 owszem posiada pneumatyke i jest regulacja twardości a jakiś tam pnematyczny tył bez mozliwosci regulacji wystepował w e53 kilka sztuk miało nawet pełna pneumatyke mówie o e53 ale to jakis nie wypał po co to komu gadżet??? żeby sie miało co posuć...