Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupiłem właśnie bmw e65 z 2005 r 3.0d po lifcie. Mam uszkodzony próg od strony kierowcy, drzwi i błotnik przedni i mam takie pytanie.. Czy części blacharskie z e65 przed liftem będą pasować do auta po lifcie ? z tego co sie orientuje to błotnik chyba nie a próg ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błotnik musi być po 03/2005 czyli po lifcie, drzwi produkcja po 09/2002 czyli przed liftem jak i po lifcie są te same , nasadka progu jest ta sama przed jak i po lifcie.
Opublikowano

no właśnie, nasadka. a ja musze wyciąć kawałek tego progu hmm 'szkieletu'. I jeszcze zapomniałem zapytać o tylni błotnik czy też musi być po lifcie i czy wszystkie po miały w standardzie 'dociąganie' drzwi ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szkielet progu jak i tylny błotnik jest taki sam przed jak i po lifcie, tylna klapa jest inna, dociąganie soft close to opcja dodatkowa.
Opublikowano
w moim aucie są uszkodzone wszystkie drzwi a chciałbym wiedziec czy ta opcja soft close jest.. klapa bagażnika ma taką opcję a czy to oznacza, ze drzwi tez ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w moim aucie są uszkodzone wszystkie drzwi a chciałbym wiedziec czy ta opcja soft close jest.. klapa bagażnika ma taką opcję a czy to oznacza, ze drzwi tez ?

NIE ! Moja też ma klapę z dociąganiem a soft close drzwi brakuje, musisz spojrzeć czy masz na dole drzwi pod zawiasem zwykły siłownik gazowy taki jak przy masce czy hydrauliczny jeśli zwykły teleskopowy czarny to nie masz soft close, współczuję zakupu tak poważnie uszkodzonej e65, nie jest to łatwe auto w naprawie... tak mi się wydaje ze względu na masę elektroniki.

Opublikowano
ale jest ten plus, że nabyłem ten samochód od gościa który wszystkie drzwi kupił nowe wraz z boczkami więc chyba nie bedzie tam zadnych problemów..