Skocz do zawartości

E34 525i ogrzewanie i inne....

zibiolot

Rekomendowane odpowiedzi

Przywracam do życia E34 525i z 1989 roku. Po tłumikach, przepływomierzu, przewodach wn, kopułce, paluchu, świecach, filtrach, oleju, płynu chłodniczego i wspomagania, nerwach i wydatkach przyszła kolej na "drobnostki", czyli min. ogrzewanie.

Układ odpowietrzony, wszystkie przewody przed grodzią gorące, ale nie działa nawiew na klatę (środkowy suwak). Pozostałe dają ciepłe /gorące powietrze, a środkowy tylko zimne. Zaglądać i bawić się w reanimację, czy szukać sprawnego sterowania ogrzewaniem?

Jeszcze pytanie jakie opony z praktyki polecacie do takiego tylnonapędowca, nie ukrywam, że auto ma być z kategorii "fun" oraz jest preludium do 540 E34, lubię starocie :D

Posiadam egzemplarz z 92r. czyli przed liftem, a ze środka leci ciepłe jak i zimne.

A co z tylnym nawiewem, czy tam tez powinno lecieć ciepłe? Bo mi leci tylko zimne.

A co do opon, to tylko nowe i markowych firm. Osobiście mam założone goodyear, wcześniej dunlop i powiem że warte polecenia.

• Zasłużeni forumowicze
Nie wiem kolego co ty tam masz zrobione ale sprawdz instrukcje obsługi albo sam naprawiam e34 i wszędzie jest opisane że ze środkowego nawiewu leci tylko zimne.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Hej, to zależy od modelu. W jednych nie było pokrętła wyboru pomiędzy nawiewami i wtedy leciało zimne. W innych jest pokrętło ciepłe/zimne i leci takie jakie sobie ustawimy, u mnie tak jest i kilka innych już takich widziałem też. Było tak w e34 i w e32 również.
pozdrawiam Bartek

Niestety masz niesprawną ta regulację między panelami środkowymi. U mnie jest tak, że jeżeli jest ciepłe na klimie ustawione to tym pokrętłem zmieniam między ciepłym, a zimnym tym samym, które leci na nawiem na górę, ta kratka skierowana na szybę po środku deski.
pozdrawiam Bartek

u mnie leci jakie ustawie, jedynie z tyłu leci zimne ale chyba tak jest w każdej. Przód 2 pokrętła jest też klima i nie ma problemu z ciepłym

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!