Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem jest tego typu iż wczoraj bardzo zaczelo smierdziec spalenizna i silnik zaczal jakos dziwnie klekotac.Stało sie to po trasie 100 km-trowej.przejechalem sie jeszcze kawałek ale tak zaczelo mocno smierdziec że sie przestraszyłem i wjechalem do garażu.Otworzyłem silnik i zobaczyłem że pasek klinowy spadł ten ktory jest na tym największym kółku(chyba wale korbowym) i idzie na kółko mniejsze po lewej stronie.Zauważylem rówienież ze nastąpny pasek spadnie z najwiekszego kółka bo już w połowie jest ześliżnięty.

Stąd moje pytanie czy moge odpalic auto na chwile auto żeby wyjechac z garażu bo potem chciałem je zaciągnąc do mechanika.Czy macie pojęcie co to może byc?Moze cos nie tak z walem korbowym?????

z gory dziękuje za informacje

Opublikowano
dzieki wielkie za odpowiedz.A czy moge odpalic silnik i pojechac autem kawalek???nic sie nie zepsuje??? bo w silniku było slychac jakis dziwny dzwięk jakby cos klekotalo?!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jest dostepne bez problemu, oryginal + paski, moze rolki przy okazji, razem ok 2 tys zł
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak jestes z wawy mozesz wziasc na moja znizke w inchcape

a mozesz zdradzic jaka masz u nich znizke? rozumiem ze mowisz o zakupie części

Opublikowano
Dzieki koledzy za info,Niestety jestem z gdańska,jutro poszukam tego koła ale powiedzcie mi czy moge odpalic silnik zeby wyjechac z garazu,pytam bo garaz mam pod skosem i nie darade auta wypchac,jest za stromo wiec chetnie bym je odpalil i szybko wyjechal ale sie boje bo wiem ze zaraz drugi pasek zleci a w dodatku strasznie dziwnie silnik chodzil???