Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zostalem posiadaczem bmw rok 2005 automat 530d.prosze mi powiedziec co mam w nim zrobic najpierw.wiem ze musze wymienic olej w skrzyni i w silniku.co pozatym.dziekuje bardzo za kazda podpowiedz
Opublikowano
Wciskasz pokrętło iDrive, wybierasz pierwsze menu dostępne u góry(z pamięci nie podam jak się nazywa), później Servis i sprawdzasz co jest do zrobienia a przynajmniej w normalnie serwisowanym aucie powinno być to widać. Zresztą na małym wyświetlaczu między obrotomierzem a prędkściomierzem by się wyświetliło jakby była jakaś potrzeba. Oczywiście oprócz tego trzeba o auto dbać "na chłopski rozum" bo nie wszystko Ci się tam wyświetli ale to pewnie wiesz. pzdr
Opublikowano
Wciskasz pokrętło iDrive, wybierasz pierwsze menu dostępne u góry(z pamięci nie podam jak się nazywa), później Servis i sprawdzasz co jest do zrobienia a przynajmniej w normalnie serwisowanym aucie powinno być to widać. Zresztą na małym wyświetlaczu między obrotomierzem a prędkściomierzem by się wyświetliło jakby była jakaś potrzeba. Oczywiście oprócz tego trzeba o auto dbać "na chłopski rozum" bo nie wszystko Ci się tam wyświetli ale to pewnie wiesz. pzdr

Wszystkie te dane możesz zmienić sam przed sprzedażą auta więc do końca tak temu nie ufaj jak auto kupujesz. Standardowo jak przy nowym aucie to olej, może być też i w skrzyni dla świętego spokoju, wszystkie filtry. Sprawdzałeś auto przed zakupem w serwisie? Jakby coś z mechaniki było do wymiany to powinni poinformować cię.

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg