Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć

Co wy powiedzie o tym :)

zacznę wszystko od początku miałem 4 alufelgi 17" i 4 nowe opony zimowe dosłownie 1.5 miesiąca miały .. i pękła mi felga i przecieło mi oponę wiec I nie nadawała sie już do spawania (tak mi powiedzieli panowie od opon ) wiec kupilem 2 stalowe Felgi 15 i 2 nowiusienkie oponki

zatrzymała Mnie Policja i chciali mi wypisac 300 zł za opony i 3 punktu sie nie zgodziłem miałem nawet przy sobie kwitki na opony itp dobrze zrobiłem ? ze odmówiłem ?

Edytowane przez susu
Opublikowano

:)

Oni teraz mają te swoje taryfikatory. Jeżeli ja bym czuł jakąś "niesprawiedliwość" na pewno nie przyjął bym mandatu ale czy sprawa do wygrania, hmm

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Kolego zgodnie z przepisami opony na jednej osi powinny być tego samego bieżnika,który nie przekracza normy wybitej na oponie(ten wskaźnik przetarcia). Ponadto cale koła nie mogą wykraczać poza obrys pojazdu. w przypadku takiego uchybienia bądź rożnych opon na osi Policja ma prawo zatrzymać dowód rejestracyjny pojazdu za jego zły stan techniczny(nieodpowiadający normą). Za dobre opony wątpie żeby jakiś policjant robił z siebie gł.... i wypisywał mandat, no chyba że jakiś młody co sie przyjął i jeszcze musi się wiele nauczyć.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Opony na każdej Osi mam takie same tzn przód 17'' taki sam bieżnik Oponki Nowe tył 15'' taka sama opony nowe nic nie wystaje za rant nic a nic samochód nie wytwarza nadmiernego hałasu . dowodu mi nie zabrali ale mandat wystawili odmówiłem przyjęcia
Opublikowano
napisz jak dokładnie uzasadnili ten mandat.Bo uzasadnienie "za opony" jest mętne i mało sprecyzowane.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Coś mi się nie chcę wierzyć że właśnie za opony miały być te punkty i mandat,może nie zrozumiałeś miśka,bo z tego co wiem za opony,które są nawet złe i nawet mogą różnic się na osi policjant może zabrać Ci dowód rej.,a w najgorszym wypadku wezwać lawetę.
Opublikowano
Masakra ale przepisy w Polsce są rypnięte. W UK ważne żeby opona miała bieżnik jak należy tzn głębokość . Kolejny przepis żeby udup...ć kierowce..
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Masz rozumiem na jednej osi 17" na niższym profilu i na drugiej osi 15 na "standardowym" profilu tak aby wszystkie koła miały mniej więcej ten sam wymiar tak? Jeśli tak to bym skarżył jeszcze tego miśka co Ci życie utrudnił, bo za co niby ma Ci zabierać dowód jeśli piszesz że masz wszystkie nowe opony o normalnych wymiarach? Wiadomo że mandatu nie należało przyjąć. I punkty jeszcze za to?
Opublikowano
Masz rozumiem na jednej osi 17" na niższym profilu i na drugiej osi 15 na "standardowym" profilu tak aby wszystkie koła miały mniej więcej ten sam wymiar tak? Jeśli tak to bym skarżył jeszcze tego miśka co Ci życie utrudnił, bo za co niby ma Ci zabierać dowód jeśli piszesz że masz wszystkie nowe opony o normalnych wymiarach? Wiadomo że mandatu nie należało przyjąć. I punkty jeszcze za to?

doskonale rozumiesz i rozmiar opon standart