Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak to przy jakim momencie obrotowym? Nie ma takiego wskaźnika w tym aucie... A 330d jedzie 250 - sprawdzone. Oczywiście w miejscu do tego przeznaczonym :)

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano
Wiec przy ilu obotach na minute.Sprawa jest taka że wyskoczyłem troche poza 260,obroty weszły na czerwone pole ale odcinki nie było.Nie było to z przepasci z wiatrem czy tym podobne.3 razy sprawdzałem i było tak samo.Wiec jestem ciekaw czy to jest norma czy ma jakiegoś chipa
Opublikowano

1) podłącz zewnętrzny GPS :cool2: ,

2) jak masz silnik N57 to masz blokadę na 250, liczniki zawsze przekłamują, u mnie blokada się włącza gdy licznik pokazuje po za skalą czyli ponad 260...

3) jak masz silnik M57 to nie pojedziesz 250 nie zależnie ile pokazuje licznik...

jak masz chipa w "jakimś" silniku to nie znaczy, że pojedziesz ponad 250, aby to zrobić to tuner musi ściągnąć ogranicznik prędkości a to jest zupełnie co innego niż chip....

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

1. maksymalna prędkość osiągnięta nie zależy od momentu a o mocy max

2. każdy z was będzie miał takie same prędkości obrotowe silnika przy poszczególnych prędkościach wzdłużnych pod warunkiem że macie te same skrzynie biegów, prędkość obrotowa w stosunku do prędkości wzdłużnej zależy od przełożenia danego biegu i przełożenia głównego...

3. w silnikach z zapłonem samoczynnym nie masz czegoś takiego jak odcinka, nigdy jej nie usłyszysz ani nie zobaczysz tak jak w przypadku silników o zapłonie iskrowym, nie szukaj odcinki bo "przekręcisz silnik"

Opublikowano
raz mi sie zaświeciła żółta kontrolka przy ciśnięciu ale doslownie przez 1 sec i myśle że była od położenia wału.Raczej odcinki szukał nie będe
Opublikowano

Mi na prostej poszła 255 na liczniku.

Ale wydaje mi się że poszłaby więcej bo czuć było zapas mocy.

Opublikowano
250km/h , bylo by wiecej ale zerwalo mi CB z dachu i musialem hamowac ,zeby szyby nie wybilo :lol:

heh a ja sie juz przy 180 cykam ze mi antena odpadnie, przed autostrada zawsze zdejmuje, jaka masz antene ??? ja jak kupowalem swoja (teraz nie pamietam modelu, ale wybralem taka z duzym magnesem) to mi gosc powiedzial ze gwarancja jest do 130

moja na liczniku idzie ponad 260 nie mam czipa, powyzej 230 slabo przyspiesza, dla mnie taka realna predkoscia max do jazdy jest dla niej wlasnie 230

Opublikowano
Ja jadę 300km/h i też wydaje mi się, że jeszcze czuć zapas mocy :D

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
dokaviter to byla antena president florida - bardzo maly magnes. odpadla tez drugi raz przy ok 160 ale byl bardzo silny wiatr. Co do auto to przynajmniej u mnie powyzej 220 nadal dobrze wyczuwalne jest przyspieszenie i wskazówka nadal pędzi. ogolnie samochod zbiera sie niesamowicie ,prawie kazde wyprzedzanie w trasie konczy sie w okolicach 200km/h :D
Opublikowano
Nie zdarzyło mi się jeszcze jechać z maksymalną prędkością, najwięcej jechałem 220. Nie miałem po prostu gdzie. Ale na 5 biegu przy 4000obr. Mam 200km/h - licznikowe. pozdr
Opublikowano
Czy ktos moglby napisac cos o porownaniu motorow M57 i N57.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

• Moderatorzy
Opublikowano

Też kiedyś analizowałem suche dane techniczne. Brak bezpośredniego porównania. Jeździłem 530d w F10 i nie było jakiś dużych różnic, choć automat 8 biegowy szybszy.

Ja swoim jechalem licznikowo 250. Osiągi są wystarczające. :D.

Opublikowano

Też kiedyś analizowałem suche dane techniczne. Brak bezpośredniego porównania.

wszystko jest inne:

- blok aluminiowy (chyba 1. seryjny diesel 6 garów w tym materiale), silnik lżejszy,

- inny osprzęt (właściwie wszystko jest inne patrz realoem)

- ciśnienie wtrysku na serii 1800 barów,

- wyższe parametry 231/500 do 245/540 dodatkowo w szerszym zakresie obrotowym, płynniejsza praca, mniejsza wibracja, wyższe "odcięcie",

- niższe zużycie paliwa,

- wyższe Euro 5 lub 6 (jak z dodatkowymi płynami),

- silnik cichszy,

- dźwięk z rury bardziej "benzynowy", nie wiem czy to kwestia silnika czy wydechu,

- inny sterownik

- .........

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Dzis wieczorem pojechalem sprawdzic kiedy wbija 6 bieg a wiec przy licznikowych prawie 230km/h (miedzy 225 a 230).Wiecej niechcialem znow sprawdzac ile pojedzie bo pogoda nie pozwolila.
Opublikowano
Dajcie spokój z tym sprawdzaniem w takim warunkach bo się pozabijata jeszcze...

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano
Nie mało kiedy używany, automat wrzuci go już przy 120-130, nawet nie sprawdzałem u mnie. Ale jak będziesz cisnąć do końca to wtedy będzie trzymał tak długo piątke.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
to nieznaczy ,ze nie jest uzywany, przy 230 go wrzuca kiedy sie rozpedzam na kickdown'ie do predkosci max a normalnie w trybie D automat trzyma sie ok 1250-1500 obr/min i bardzo czesto szóstke mam wpietą juz przy 80km/h
  • 7 lat później...
Opublikowano
Witam u mnie przed chipem zamykałem licznik 265 fabryka silnika 231 KM i 500 NM po zchipowaniu na 260 KM i 650 NM spalanie nie zmieniło sie, przyspieszenie w okolicach 6 s do 100 na autostradzie zamyka i leci tyle samo 265, widocznie odcinka jest bo na obrotomierzu jeszcze jest nie wiele do konca. Samochód na oryginalnych kapciach 225 45 17 Dunlop E91 330 D 2005r na pace prawie 300 tys przebiegu !! i szybko rośnie :D