Skocz do zawartości

320i M50 po ok 5min po odpaleniu zaczyna falować i traci moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dziwny problem z moim BMW, problem polega na tym że jak odpalę samochód to przez jakieś 5 min chodzi normalnie, później nagle zaczyna falować na obrotach, i traci moc, co może być przyczyną? z góry dzięki za odp.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
przebicie na cewce lub fajce. Przełącz na benzyne, rozpędź sie do 50km/h wrzuć 5 bieg i wciśnij gaz w podłogę. Jak zacznie przyszarpywać to przebicie na fajce lub cewce. Sprawdź to gdy silnik jeszcze w miarę dobrze pracuje.
Opublikowano
A na komputerze wykaże mi czy mam sprawne cewki czy nie?? Jutro wieczorem sprawdzę dolot wyczyszczę krokowy, wtryski i przepływkę i zobaczymy czy coś pomoże jak nie to w następnym tygodniu pojadę na komp.
Opublikowano

na dobrym kompie pokaże,ale na taki to trzeba by do ASO a to za drogo wychodzi

ale i na zwykłym fejsie można sprawdzić podstawowe rzeczy

nie wiem co chcesz czyścić przy wtryskach?

a z przepływką radzę uważać bo łatwo ją uszkodzić

Opublikowano
Dziś sprawdziłem czy nie ciągnie lewego powietrza i wszystko jest szczelne, zdjąłem osłonę tą od cewek i wszystkie cewki świecą tak w środku, tak powinno być?? to chyba nie bardzo realne żeby wszystkie cewki padły??
Opublikowano
Dziś sprawdziłem czy nie ciągnie lewego powietrza i wszystko jest szczelne, zdjąłem osłonę tą od cewek i wszystkie cewki świecą tak w środku, tak powinno być?? to chyba nie bardzo realne żeby wszystkie cewki padły??

tam nic nie powinno świecić

może te fajki gumowe przebijają

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bardziej skłaniam się w kierunku sondy.Po pięciu minutach powinna już pracować a jak nie ma sygnału to zaczyna falować.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

najbardziej to polecam komputer...

ale obstawiałbym sondę... bo miałem identyczny problem i to byłą sonda.... :mrgreen:

tylko że u mnie było też falowanie i brak reakcji chwilami na pedał gazu.

Opublikowano
mam identyczny problem. Zakupiłem już nowe fajki ale brak czasu eby je zamontować. Komputer nie wykrył żadnego błędu mimo że 5 fajek ma przebicie. Jak zmienię to nie omieszkam się pochwalić efektami. :D
Opublikowano
Dziś byłem na komp i wykazało mi sondę oraz przepływomierz powietrza, teraz czas to zrobić i zobaczyć jakie będą efekty.
Opublikowano
Wymieniłem fajki, ale to nie to. Żadnej poprawy. Wydatek był niewielki a konieczny bo guma rozpadała się pod palcami. Teraz zabiorę się za sondę, bo widzę ze to gorący temat. Do 2.5 pasuje tylko od 2.5 czy od 2.0/2.8 tez podejdzie?
Opublikowano
To jest objaw uszkodzonej sondy, silnik łapie temp. sonda się nagrzewa i falowanie jak by 1 gar nie chodził.

dokładnie tak jest

Tylko dlaczego po komputerem nie pokazało mi żadnych błędów?

Dlaczego zgasła mi jedna zielona cegiełka od lewej?

Opublikowano
trzeba sprawdzać sondy na live data

a cegiełka jest od servisu olejowego

Dokładnie, często się zdarza że na kompie podpinanym na postoju nic nie wykaże.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Dokładnie, często się zdarza że na kompie podpinanym na postoju nic nie wykaże.

Ciekaw jestem gdzie ja w mojej okolice znajdę kogoś z tym programem...