Skocz do zawartości

E32 ogrzewanie lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do wlascicieli E32 ,mianowicie czy ogrzewanie lusterek dziala non stop po zapaleniu samochodu czy wlacza sie razem z ogrzewaniem tylnej szyby.

Mam u siebie problem gdyz jedno lusterko grzeje non stop a drugie wogole i nie wiem od ktorej strony za to sie zabrac.

Czy ktos moglby mi powiedziec w ktorym miejscu sa podpiete wiazki z lusterek?

Pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Nie wiem czy jest tak samo jak w E36, ale pewnie tak...

Załączaja się automatycznie i grzeją cały czas, gdy temp. spadnie poniżej... i tu nie wiem ilu :oops:

Ale zaraz pewnie mnie ktoś poprawi :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

W starszych wersjach E36 przy szkle lusterka był termik, który włączał przy 3 a wyłączał przy ok 12 st.C. W nowszych wersjach zrezygnowano z czujnika i lusterka grzeją się cały czas dzięki czemu w czasie deszczu woda też szybciej wysycha.

zasilanie do podgrzewania pojawia się wraz z włączeniem zapłonu i jest pobierane z instalacji regulacji lusterka.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano

Dzieki za informacje.W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak rozebrac lusterko i zobaczyc co tam sie stało.

Moglby mi ktos jeszcze tylko powiedzieć jak duzej sily trzeba użyc aby wyciagnąc wkład lusterka ,bo rozumiem że tylko tak można się do przewodów dostac.

Dzieki

Pozdrawiam