Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od pewnego czasu mialem problem aby otworzyc elektryczne bagażnik w bmw e39 sedan za pomoca guzika na kluczyku i ze srodka przyciskiem(slychac tylko silniczek ale nie otwiera) wiec pozostalo otwieranie za pomoca kluczyka czyli obrot w lewo 90stopni...........dzis rano gdy otwieralem bagażnik wydawalo mi sie ze cos chrupnelo i teraz nie moge go zamknac :( nawet gdy przekrecam kluczyk o 90stopni to tak jak by wgl oporu nie mial :? koledzy wiece gdzie szukac problemu :?:

Opublikowano

jak zdejmniesz tapicerke klapy to będziesz miał wszystko przed oczami

tylko nie pisz że teraz nie umisz otworzyć bagażnika bo cza tam było zobaczyć jak zaczeły się pierwsze kłopoty

pierwsze objawy to czasami wystarczy poprawić łączenie silniczka ze zamkiem

Opublikowano
Podepnę się... Jak otworzyć bagażnik bez AQ? Wyczytałem w manualu, że trzeba zdjąć boczne schowki w bagażniku i pociągnąć za siakieś dwa ciengiełka, ale za chiny ludowe nie widzę tych ciengienek. Jest do otwierania wlewu paliwa, ale nic poza tym. Oby nie były one pod podłogą bagażnika, bo jak podnieść podłogę przesuwną siedząc na niej? :mad2: Miałem w weekend pad AQ i musiałem jakieś alpejskie kombinacje wyczyniać, żeby się do niego dobrać...
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Podepnę się... Jak otworzyć bagażnik bez AQ? Wyczytałem w manualu, że trzeba zdjąć boczne schowki w bagażniku i pociągnąć za siakieś dwa ciengiełka, ale za chiny ludowe nie widzę tych ciengienek. Jest do otwierania wlewu paliwa, ale nic poza tym. Oby nie były one pod podłogą bagażnika, bo jak podnieść podłogę przesuwną siedząc na niej? :mad2: Miałem w weekend pad AQ i musiałem jakieś alpejskie kombinacje wyczyniać, żeby się do niego dobrać...

Jeśli chodzi o otwarcie bagażnika bez aku to zdaje się, że wystarczy otworzyć maskę i podać prąd na klemę awaryjnego odpalania (znajduje się w okolicy silnika - w czerwonym plastiku/sołonie) oraz na masę i masz wtedy prąd do ruszenia silniczka/rygla w klapie żeby ją otworzyć.

Pzdr.

Opublikowano
Zamyka się i to bardzo skutecznie. Po serwisie Panowie zostawili mi jakieś zwarcie, bo normalnie działający samochód nagle nie odpalił po nocy (robiona była wiązka klapy własnie). Więc otwieram klapę, wyjmuję AQ, myślę "zabiorę go do domu wracając ze sklepu", zamykam klapę i ... UPS! Musiałem wyciągać go przez tylna kanapę i później tak samo zakładać. Niby kombi to kombi, ale ja i tak jestem od bagażnika większy...
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
a czy dostane gdzies nowy silniczek??bo u mnie go slychac ale w srodku pekla plastikowa czesc i bagaznik nie otwiera sie z wewnatrz auta i guzika na pilocie