Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wiem ze temat byl wielokrotnie poruszany ale w mojej e39 528 jest cos nie tak!!! praktysznie z 200km zostalo moze 50 ;/ sytuacja wyglada tak

auto na niskich obrotach wogole nienbiera predkosci zeby ja rozpedzic chocby do 100km/h musze ja wkrecec pod 4 tys obrotow przy 2tys nie mam mowy zeby nabierala jakakolwiek predkosc najlepsze jest to ze jadac z gorki jest to samo tez nienabiera predkosci czym to moze byc spowodowane???

jesli mozecie to pomozcie

Opublikowano
zapomnialem dodac ze jest w automacie i ze auto zaczelo wariowac po zalozeniu gazu 3 tygodnie odbieralem auto bo idiota odpowietrzyc nie umial wiec ludzie nie zakladaj cie gazu w krotoszynie bo nie warto!!!
Opublikowano
[...]ludzie nie zakladaj cie gazu w krotoszynie bo nie warto!!!

Jesteś z Wrocławia a junkers zakładałeś w Krotoszynie??? To już w bliskiej okolicy Wrocławia lub w samym meiście nie ma nikogo sensownego?

Pzdr.

Opublikowano

standardowe pytanie gazownika swiece i filtr powietrza wymienione ?

dobra to samo sie dzieje na zimnym i na cieplym silniku?

nie ma oleju w płynie chlodniczym i odwrotnie plynu chlodniczego w oleju?

jak byl zapowietrzony to nie jezdziles wogole? jezeli jezdziles ile km w ciagu tego czasu

brak mocy co robic ==> jechac wpie....ic gazownikowi :8)

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
brak mocy co robic ==> jechac wpie....ic gazownikowi :8)

Co prawda problemy to nie rozwiąże, ale ile da przyjemności. :mrgreen:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano

najchetniej bym mu wyje.... mieszkam we wro ale pochodze z wlkp gosciu powinien zakladac gaz tylko do matizow bo z wiekszymi silnikami ma problemy

co do jazdy na zapowietrzonym obiegzu przejechalem ze 100km i skutki tego mam zajebiste naprawa prawie tysiaka (pompa wody pasek visco lopaty do visca rolka i robocizna) zajebiscie bo jak odbieralem auto od tego chu... to cos szumialo piszczalo powiedzial mi ze to lozysko od klimy co sie okazalo to byla zajechana pompa od samego poczatku heh co zrobic pojechalem do niego i zajebista odpowiedz to jest uszkodzenie mechaniczne nie jego wina na to ja spale ci chate nie moja wina i pojechalem w [BAD]...

niestety zostalo mi jeszcze spadem mocy byc moze to przeplywka i jade ja w tygodniu podmienic najlepsze jest to ze frajer przekladal mi przeplywomierz bo myslal ze gaz spoczatku przez niego nie chodzi heh

dzieki koledzy za odzew jak podmienie przeplywomierz napisze jaki efekt jesli bez roznicy bede wolac o POMOC

PS. KAZDY PLYN (OLEJ, WODA ITD) NA SWOIM MIEJSCU

Opublikowano
Sprawdź auto kompem. Ja miałem podobnie, nagły brak mocy wyszło że mam do wymiany czujnik położenia wałka rozrządu, wymieniłem i zero poprawy, podłączyłem jeszcze raz pod kompa i wyskoczył błąd czujnika wału, wymieniłem i grało jak ta lala moc wróciła :D ale odrazu mówie jesli bedziesz wymieniał czujniki to tylko orginały. pzdr
  • 4 tygodnie później...