Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Jakie polecacie zabezpieczenie do alusów w przypadku zamontowania dystansów. Zwykłe śruby zabezpieczające chyba są w tym przypadku za krótkie :?

Opublikowano

niby dlaczego?

Masz multum rozmiarów i długości dostępnych na alledrogo.

Zwykłem śruby po zastosowaniu dystansu także Ci nie pasują? :wink:

http://img860.imageshack.us/img860/2813/podpise90v02.jpg
Opublikowano
zabezpieczenia ale dla kogo :mrgreen: chyba dla właścicela aby miał większe trudności z odkręceniem koła :mrgreen: każdy złodziej, odkręca zabezpieczenie z taką samą szybkoscią jak ori śrubę tylko z takim skutkiem, że śruba jest jednorazowego użytku...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
Prawdziwy złodziej sobie z tym poradzi. Mimo wszystko polecam to zabezpieczenie przed smarkaczami którzy kradną wszystko co się nawinie. Tak jak napisał kolega wcześniej, po zastosowaniu dystansów śruby zostają te same, przecież wkręcamy je w dystans. pozdr.
Opublikowano

"Masz multum rozmiarów i długości dostępnych na alledrogo" - rzeczywiście, muszę więc zmienić wulkanizatora, bo mi powiedział, że zabezpieczenia są tylko jednej, standardowej długości :evil: - a ja jak głupek :roll: mu zaufałem i nie sprawdziłem, choć nie powiem, że nie wydawało mi się to dziwne ... :duh:

Wiem, jak będą chcieli to ukradną, ale zawsze jak zabezpieczone to jakoś tak na duchu lżej ... :D

Opublikowano
Ps. Śruby zabezpieczające, które mam (jeździły też w e91 - tylko, że bez dystansów) są krótsze niż śruby od kół w mojej e91 z dystansami, stąd moje wątpliwości :idea:
Opublikowano
Są słuszne. Jeśli masz dystanse przelotowe to wszystkie śruby (w tym także "złodziejki") musisz mieć dłuższe. Ale jeśli masz dystanse przykręcane to wtedy dystans przykręcasz do piasty śrubami do dystansu, a koło do dystansu oryginalnymi śrubami, których wcześniej używałeś. Jeśli chce przelotowy dystans zabezpieczyć to rzeczywiście potrzebujesz wydłużonej złodziejki... Na pewno nie dostaniesz takiej ori - musisz szukać allegrowych rozwiązań.
Opublikowano
"Masz multum rozmiarów i długości dostępnych na alledrogo" - rzeczywiście, muszę więc zmienić wulkanizatora, bo mi powiedział, że zabezpieczenia są tylko jednej, standardowej długości :evil: - a ja jak głupek :roll: mu zaufałem i nie sprawdziłem, choć nie powiem, że nie wydawało mi się to dziwne ... :duh:

Standardowe śruby jakimi koło jest dokręcone to M12X1,5

Wystarczy poszukać dłuższych.

ale standardowe napewno także będą ok

http://img860.imageshack.us/img860/2813/podpise90v02.jpg
Opublikowano

szukaj dłuższych śrub zabezpieczających, bo są takie w sklepach, różne rodzaje

najłatwiej znaleźć na allegro

uważaj tylko na chińskie, bo to zło jest, często gwint się wyrabia i jest problem, nie da się koła odkręcić i trzeba wiercić :)

jest taka polska firma Królak jak się nie mylę, mają produkty dobrej jakości

wiadomo, że złodziej sobie z takim czymś poradzi, jednak w dużej części przypadków, gdy zobaczy takie śruby po prostu zrezygnuje

• 2 tygodnie później...
  • 5 lat później...
Opublikowano
szukaj dłuższych śrub zabezpieczających, bo są takie w sklepach, różne rodzaje

najłatwiej znaleźć na allegro

uważaj tylko na chińskie, bo to zło jest, często gwint się wyrabia i jest problem, nie da się koła odkręcić i trzeba wiercić :)

jest taka polska firma Królak jak się nie mylę, mają produkty dobrej jakości

wiadomo, że złodziej sobie z takim czymś poradzi, jednak w dużej części przypadków, gdy zobaczy takie śruby po prostu zrezygnuje

Ten post mnie bardzo uratowal ;) juz dluzszy czas szukalem producenta, ktory sprzedawalby sruby pod dystanse- dzieki ;)

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D