Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele rzeczy możesz kupić na allegro, dobrze Kokos pisze :)

Np carbon o wiele lepiej prezentuje się zrobiony przez profesjonalny zakład, czyli swoje listwy oddajesz do pokrycia carbonem, a efekt mistrz, do tego cena 3 - 4 razy mniejsza niż w ASO :)

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
  • Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie mam kierownicy z m-pakietu, mam zwykłą. Co do Bixenonów to w ASO zestaw z kablami i czujnikami poziomowania kosztuje przed rabatami 3800 netto na allegro 2200zl kosztuja same lampy, a gdzie jeszcze okablowanie i czujniki... Nie chcę podłączać ich byle jak.

Faktycznie kilka pozycji można znaleźć na allegro taniej. Ale z takimi rzeczami jak air bag wolałbym nie ryzykować. pozdr.

Nie wiem dlaczego myślałem że masz M-Pakietową... Prawda pewne rzeczy muszą być nowe, bezwątpienia np. AirBagi.

Co do np. lamp:

http://allegro.pl/bmw-3-e90-08-xenon-oryginal-kompletny-lub-goly-i1393101236.html - pierwsza lepsza auckaj, 900pln sztuka z żarówką i przetwornicami ( do ceny ASO 3800pln trzeba napewno doliczyć choćby żarówki ). Kable chyba zostają, jedynie włącznik do wymiany (150-200pln - oczywiście alledrogo :mrgreen: ) Z czujnikami poziomowania może być problem. Ale 2000pln + czujniki poziomowania to nie 3800netto + włącznik świateł + żarówki. Kwestia indywidualna, ale warta przemyślenia :D Najważniejsze żeby wszystko zrobić tak żebyś to Ty był zadowolony.

Ja się podobnie jak Ty gryzłem z doposażeniem samochodu w iDrive. W E92 miałem prawie wszystko prócz tego... a strasznie mi się to podobało. Miałem różne przemyślenia, oprócz kosztów i świadomości że nikt nigdy nie odda mi tych dołożonych pieniędzy to przedewszystkim co będzie przy sprzedaży... w końcu auto bezwypadek, Polski salon a tu z VINu ewidentnie wynika że deska rozdzielcza była wymieniana pod iDrive. Ale doszedłem do wniosku że auto mam dla siebie a nie na sprzedaż, jak będę sprzedawał to będę się zastanawiał. Dzisiaj jestem Mega zadowolony i nie żałuje ani złotówki...

Edit1: Co do list carbonowych mam u siebie, zapraszam na zlocik sam ocenisz :) Według mnie 6000pln za listwy to chora cena, tez nad nimi myślałem :) ale sory, to nie M3. Gdyby to było M3 to może bym się skusił...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do lamp to za 3800zl otrzymujemy czujniki poziomowania na tylna os. Cale okablowanie - kompletne wiazki oczywiscie lampy z przetwornicami i zarnikami. Trzeba dokupic jeszcze modul przestrzeni przypodlogowej, wlacznik swiatel i zestaw spryskiwaczy. Montazu starych lamp nie biore pod uwage tym bardziej zakupu 2 roznych nieregularnie zuzytych.

Jesli podlaczac to tylko z poziomowaniem. Nie chce "psuc" auta druciarstwem. Modul jak i wlacznik swiatel mozna dobrac uzywany ale przy lampach nie widze wiekszego sensu zakupu poza aso. pozdr

P.S. juz prawie luty, czas leci. W koncu skoncze leasing i bye bye diesel good bye...

Dlatego zastanawiam sie czy warto pchac mi w auto £$€

Opublikowano
Hehe, jak masz zamiar za niedługo sprzedawać to nie ma sensu pchać kasę... W sumie masz rację z tymi lampami... Druciarstwa też nie popieram :cool2:

Do sprzedania:

Opublikowano

To jakie plany na wiosne :8)

M3/M5 :?: ... bo kiedyś coś zasugerowałeś.

Bo mam nadzieje że nie rezygnujesz z BMW :shock:

Opublikowano
Arnold tylko nie zdradź naszego działu, bierz M3 :mrgreen: Ajj ostatnio choruję na to auto. :norty:

Do sprzedania:

Opublikowano
Auto mogę sprzedać najwcześniej w styczniu 2012 ale czas szybko leci... Wiem jedno na pewno nie będzie to diesel i będzie to coś mocnego tak jak kiedyś pisałem m3, c63 amg - muszę przejechać się tymi autami. Może 335i a ostatnio chodzi mi po głowie Alpina B3S biturbo - ma 400 koni z silnika 335i. Zobaczymy ;) pozdr.
Opublikowano
Auto mogę sprzedać najwcześniej w styczniu 2012 ale czas szybko leci...

Eee to jeszcze masz troche czasu :P

m3, c63 amg - muszę przejechać się tymi autami

Jeżdziłem c63 amg, jak nie lubie mercedesów, to ten model jest jedyny który bym kupił, a jak brzmi, poezja :)

Alpina B3S biturbo - ma 400 koni z silnika 335i

Alpina - jestem na tak :D

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popieram c63 amg to super auto, co prawda jeździłem e63 amg, ale wrażenia są niesamowite. Brzmienie kładzie na łopatki każde bmw...niestety
Opublikowano

No też miałem okazdję popytać C63AMG. Przy około 275km/h miałem około 6500obr na szóstym biegu a silnik kręci się do ponad siedmiu tyś i ma jeszcze jeden bieg :shock: Autko naprawdę rewelacja, cenowo też przystępne jeżeli mówimy o autach tej ligi. Odgłos porażający, przy wyprzedzaniu ludzie patrzą co to "leci" :mrgreen:

Myślałem nad C-klasą przy kupnie E92, niestety ona nie ma NIC wspólnego z AMG :roll: Trakcja jest tak słaba że po około 8 minutach od wzięcia testówki mało brakowało że już bym jej nie oddał :oops: było mokro, i niestety nie trzymała się tak jak bym tego chciał... E Coupe to znowu kanapowiec z prestiżem tyle że trzydrzwiowy. Ehh potem jeszcze myslałem nad S5 ( RS5 jeszcze nie było ) ale w tym aucie wogóle nie ma odczuć z tych 340KM, siedziałem na fotelu jak na krześle u babci na obiedzie, tylko rosołu nie było... :roll:

Do sprzedania:

Opublikowano
E Coupe to jest układ jezdny i podwozie C klasy, więc jeździ 100x lepiej niż E klasa. Nie ma nic wspólnego z kanapowcem :) A C63 - rzeczywiście kozak, chociaż C klasa ma już lifting i podobno dużo się zmieniło na korzyśc w zawieszeniu i trakcji. Bedę niedługo na jazdach w Alicante, to zdam relację, C63 LCI też będzie ;)

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano
Ehh potem jeszcze myslałem nad S5 ( RS5 jeszcze nie było ) ale w tym aucie wogóle nie ma odczuć z tych 340KM, siedziałem na fotelu jak na krześle u babci na obiedzie, tylko rosołu nie było... :roll:

:norty: :norty: :cool2: :cool2: :cool2: :norty: :norty:

Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać żeby nie wyrazić entuzjazmu dla tego porównania :-)

Opublikowano

ja bym zrobił ją tak jak planowałeś na początku, tak jak na fotkach Twojego znajomego: białe e90 3.0d, pakiet preformance, grafitowe fele = photo pod mostem....

malina :cool2:

zmiany auta:

C63AMG - klasa, chyba ostatni silnik tego typu, 4 drzwi....

M3 - to na tor ale chyba nie jesteś tego zwolennikiem....

jak zmiana będzie w 2012 to obstawiam, że wejdziesz w nową "3" a nie w "starocie"...pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
przeczytaj lutowy V12 jest fajny test z autami, które rozważasz jako następców obecnego...pozdr.

było:

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

ooo dzięki, tak off-topowo to muszę Ci powiedzieć że mój "schnitzer" chyba się rozjeździł i kręci za każdym razem do końca. Zdecydowaną różnicę zauważyłem po zastosowaniu preparatu STP formuła do czyszczenia wtryskiwaczy diesla.

W tym tygodniu może w końcu umówię się na aktualizację softu i kolejny raz zmierzę moc :) bo być może to tylko efekt placebo ;) pozdr.

Opublikowano
..."schnitzer" chyba się rozjeździł i kręci za każdym razem do końca. Zdecydowaną różnicę zauważyłem po zastosowaniu preparatu STP formuła do czyszczenia wtryskiwaczy diesla.....

dobrze słyszeć dobre wieści :cool2:

ja stawiam raczej na pogodę: zimno i suche drogi więc po byłych roztopach ciśniesz trochę inaczej :mrgreen: ale super jak STP (~20zł :mrgreen: )uratowałoby sytuację....tylko jak wczesniej tankowałeś tylko "premium" to nie powinno być co czyścić...pozdr.

było:

Opublikowano
zmieniłeś radio :?: navi :?: kierę :?: fotele :?: box :?: masz galerię to proszę się oficjalnie chwalić :mrgreen: pozdr.

było:

Opublikowano

Ja i tak się bardzo "uzewnętrzniam" ;) może Ty nam coś zaprezentujesz :?: :)

A tak na poważnie to na razie nie mam czym, jestem samochwałą, więc nie omieszkam błysnąć... gdy będzie czym ;) pozdr. :mrgreen:

Opublikowano

:mrgreen: :mrgreen: popatrzyłem na Twoją listę z alledrogo i od razu pomyślałem, że jak sprzedajesz to masz już w to miejsce "coś" ekstra, lista sprzedawanego dobra obejmuje całyyyyy środek :wink: już widzę te zmiany :8)

a moje auto to zwykłe auto :8) , które oprócz dłuuuugiej :cool2: listy wyposażenia (katalog strony 54-61 :wink: ) jeździ trochę szybciej :cool2: :cool2: niż inne a wygląda jak 318d więc co tu pokazywać :mrgreen:, pozdr.

było:

Opublikowano
Dobra, dobra AO, nie czaruj tylko się pokazuj... :wink: Ciebie też pochwalimy :mrgreen:

Do sprzedania:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.