Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:( Dzień dobry

Mam problem od paru miesięcy ze skrzynia automatyczna. Wymieniono mi skrzynie biegów w e E65 (rocznik 2008). Od razu po wyjechaniu z serwisu przy stabilnej jeździe przy prędkości od 40-80 km/h szarpie całym samochodem. Wymieniono już koło dwumasowe, chłodnice oleju skrzyni biegów, dwa sterowniki silnika, sprawdzono wtryski- wszystko wporządku, wgrywano nowy soft. Nic nie pomogło. W serwisie nie wiedza już co robić co mnie drażni jeszcze bardziej. Czy Ktoś może mi pomóc.

Pozdrawiam

Greg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz przybliżyć czy kołysze całą karoserią czy to szarpanie dotyczy tylko skrzyni biegów? Miałem takie dziwne kołysanie z małym dudnieniem w tym przedziale prędkości, wibracje na całym aucie, przyczyną okazały zapieczone tylne okładziny hamulca ręcznego :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzesie całym samochodem. podejrzewam bardziej wadliwą nową skrzynie która mi załozyli

Trudno tak spekulować na odległość, chciałbym Ci pomóc ale sam zachodzę w głowę bez przejechania się twoim autem, może przeoczyli jakąś podkładkę przy montowaniu wału do skrzyni ? Sam już nie wiem... Jak uda Ci się dojść z tą przyczyną napisz proszę dla potomnych co to było.

Opublikowano
Witam, szarpanie przy stabilnej jeździe na tempomacie na przykład, to typowy objaw uszkodzonego konwertera hydrokinetycznego skrzyni. Możliwe, że wymienili skrzynię, a konwertera nie, lub go uszkodzi przy wymianie.
pozdrawiam Bartek
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dalej nikt nic nie wie a serwis oczywiście wypina się ... Będę piłował ich dalej. Nie próbowałem na tempomacie wystarczy że stabilnie trzymam noge na gazie w przedziale 60-80 km/h i to mam. Chyba pofatyguje się do jakiegoś speca od skrzyni biegów i może coś mi podpowie a najlepiej naprawi bo nie mam zamiaru wymieniać coraz jakiś części które sugerują mi pracownicy serwisu i płacić za nie i to nie przyniesie żadnych rezultatów. I tak już swoje popłynołem :(

ech i tyle radości z samochodu.

dodam jeszcze że przed wymianą skrzyni samochód był chipowany. (tuningowany silnik)

Pozd